Κι αν γκρεμιστεί η… Γέφυρα (στήριξης);

Στις 31 Μαρτίου λήγει το όριο ισχύος του προγράμματος που χρηματοδότησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για την ώρα παραμένει άγνωστο αν οι ωφελούμενοι θα μείνουν ξεκρέμαστοι

Το τέλος του Μαρτίου, μαζί με την βαρυχειμωνιά θα πάρει μαζί του κατά πως φαίνεται και τις «γέφυρες» της κρατικής επιδοματικής στήριξης των επιχειρήσεων που αιμορράγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Ως γνωστό το dead line της ισχύος του προγράμματος Γέφυρα 2 που χρηματοδότησε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με περίπου 1,5 δισ. ευρώ εκπνέει στις 31 Μαρτίου και τα μαντάτα που λαμβάνει η Αθήνα από τις Βρυξέλλες είναι του στυλ «μην τολμήσετε να δώσετε ούτε λεπτό παράταση».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το που θα σφυρίξει η λήξη του dead line τόσο τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα θα κληθούν πρέπει να ξεκινήσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να αποπληρώνουν χωρίς στήριξη ολόκληρη τη δόση του στεγαστικού δανείου.

Εφόσον δεν βρεθεί μία ενδιάμεση λύση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι και η κοινωνική δυσαρέσκεια θα χτυπήσει «κόκκινο», πράγμα που απεύχονται στο Μαξίμου, αλλά και οι υπόχρεοι θα οδηγηθούν σε ιδιότυπη στάση πληρωμών, σενάριο που στο Μαξίμου απεύχονται… χίλιες φορές.

Αυτό, πάντως, που πληροφορείται  η στήλη είναι ότι οι επιτελείς του ΥΠ.ΟΙΚ. στην οδό Νίκης έχουν ανεβάσει ταχύτητες στις απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει χωρίς χρονοτριβή η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα