… “Κι ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε: Καλώ τους κορμοράνους του Βοτανικού σε αντίσταση για το νέο γήπεδο “

Άντε, να είσαι τώρα Αλέξης Τσίπρας.  Να βλέπεις φωτογραφίες με Αδωνι, Αλαφούζο, τραπεζίτες και Μπακογιάννηδες να βάζουν τις τζίφρες τους για να γίνει το γήπεδο του Βοτανικού. Σε πιάνει το επαναστατικό σου ή όχι;

Στο κρανίο τα παίρνεις με την κυβέρνηση της Δεξιάς, που καταστρέφει τον Βοτανικό, διώχνει τους κορμοράνους για να φτιάξει γήπεδο το κεφάλαιο.

Τα νιάτα του θυμάται τώρα ο Αλέξης. όταν είχε κοτσίδα το μαλλί κι έβγαζε πύρινους λόγους ότι κανένας δεν πρέπει να καταστρέφει το περιβάλλον. ότι κι οι κορμοράνοι έχουν ψυχή και δεν μπορεί να φεύγουν.

.Κάπου στα 2009, ένας Χάρης Κωνσταντάτος μιλώντας για τη γνωστή απόφαση αναστολής των έργων από το Συμβουλίου της Επικρατείας για το Βοτανικό, είχε τονίσει για τον Αλέξη:

«Θα συνεχίσει να πολεμάει τους εργολάβους και τους μεσίτες που πάνε να φάνε τα τελευταία κομμάτια της ελεύθερης γης του Ελαιώνα κερδοσκοπώντας και θα αντιστέκεται στην τσιμεντοποίηση».

Μιλάμε, ότι τέτοιο παραμύθι δεν έχει ξαναφάει ο λαός. Και σήμερα ο Αλέξης, που είναι; Τα θυμάται αυτά; Τα βλέπει, βέβαια. Μπορεί και να καλέσει τους κορμοράνους σε καμία διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, να τη σπάσει έτσι στο Μητσοτάκη.

Θα καλέσει του; ΣΥΡΙΖΑίους ο Αλέξης σε κινητοποιήσεις; Κάτι πρέπει να κάνει. Δεν μπορεί να μην κρύβει μέσα του τον “αριστερό – προοδευτικό – επαναστάτη” που θέλει ν’ αλλάξει την κοινωνία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα