«Κι ύστερα, ήρθαν τα δέντρα»

Έργα κόμιξ & εικονογράφησης 70 δημιουργών / με στόχο την ενίσχυση των πυροπαθών της 23ης Ιουλίου

To TAF/ the art foundation φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά την ομαδική έκθεση «Κι ύστερα, ήρθαν τα δέντρα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Η έκθεση παρουσιάζει έργα κόμιξ και εικονογράφησης 70 δημιουργών με στόχο την ενίσχυση των πυροπαθών της 23ης Ιουλίου.

«Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις που να μπορούν να χωρέσουν ή να περιγράψουν αυτό που έγινε στο Μάτι, στην Κινέτα, στη Ραφήνα. Αν δεν το ζήσεις δε μπορείς να το νιώσεις. Ακόμα κι αν έχει ήδη γίνει δουλειά για την απάλυνση της κατάστασης των πληγέντων, υπάρχουν ανάγκες», αναφέρουν οι επιμελητές της έκθεσης Κώστας Ζησιμόπουλος & Μαργαρίτα Τρίστη, και συνεχίζουν: «Δεν είναι κάτι που πέρασε αλλά κάτι που ακόμα χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να στήσουμε αυτή την έκθεση. Πρωτίστως για τη συλλογή χρημάτων που θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση σε αυτούς που την έχουν ανάγκη, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία. Όχι σε κάποια γενική ιδέα αλλά σε ό,τι μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί.

»Διαλέξαμε ως θέμα της έκθεσης το δέντρο. Όχι μόνο για τις προεκτάσεις που φέρει σε σχέση με το ίδιο το συμβάν αλλά γιατί θέλουμε να επιμείνουμε στην επόμενη μέρα. Εκεί που υπήρχαν δέντρα τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Όμως εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να παρέμβουμε. Έχουμε δουλέψει όλοι μαζί και έχουμε συγκεντρώσει μια σειρά έργων μοναδικά φτιαγμένων γι΄αυτό το σκοπό. Από καλλιτέχνες που θαυμάζουμε και που αμέσως δέχτηκαν να συμμετάσχουν. Ο τελευταίος ρόλος μένει στο θεατή.

»Δε θέλουμε να κάνουμε επικαιρότητα, να δώσουμε πολιτικές προεκτάσεις. Δε θέλουμε να διορθώσουμε αυτά που δε μπορούν να διορθωθούν. Θέλουμε απλώς να βοηθήσουμε. Όλη η παραγωγή της έκθεσης έχει γίνει μέσω χορηγιών και οι τιμές τόσο για τον κατάλογο όσο και στα αντίτυπα των έργων θα διατηρηθούν χαμηλά, ούτως ώστε να μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει».

Τα έσοδα θα διαχειριστούν απευθείας απεσταλμένοι των φορέων: Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Χαμόγελο του παιδιού & Γιατροί του Κόσμου

 Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Bewild, Μάνθος Στεργίου, Πέτρος Χριστούλιας, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Καλαϊτζής (με την άδεια των διαχειριστών του αρχείου του εκλιπόντος), Πέτρος Ζερβός, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιώργος Γκουνέζος, Τάσος Αναστασίου, Fuzz Ink, Soloup, Σταύρος Δάμος, Πέτρος Μπουλούμπασης, Βαγγέλης Ματζίρης & Αβραάμ Κάουα, Σοφία Τουλιάτου, Tind, Αντώνης Βαβαγιάννης, Γιώργος Γούσης, Λουίζα Καραγεωργίου, Δημήτρης Καραΐσκος, Χριστίνα Νεοφώτιστου, Κωστής Τζωρτζακάκης, Θανάσης Πέτρου, Αποστόλης Ιωάννου, Κώστας Κυριακάκης, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Δημήτρης Πανταζής,  Κωστής Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Χήρας, Δημήτρης Νιάβης, Ηλίας Κυριαζής, Caparo design crew, Σταύρος Κιουτσιούκης, Ηλίας Γιαννόπουλος, Γιώργος Γιάκος, Βασίλης Γεωργίου, Ελένη Μπάστα, K2 design, Δημήτρης Κολέτσης, Στέφανος Ρόκος, Ολυμπία Λιόνη, Χάρης Τσέβης, Gotza, Γιάννης Καρλόπουλος, PIY screen printers, Ιφιγένεια Καμπέρη, Πέτρος Βούλγαρης,Typical, Βιργινία Μουγκολιά, Μάρια Μπαχά, Φώτης Βάρθης, MnP, Δημήτρης Κανελόπουλος, Κωνσταντίνα Πολυτίμη, Κωστής Θεοχάρης, Σπύρος Ορνεράκης, Έφη Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Παπάζογλου, Tasmar, Mike Κάρολος, Αλεξία Οθωναίου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Σμαράγδα Μαγκού, Μαρίνα Δημοπούλου, Θανάσης Πετρόπουλος, Βασίλης Μαρματάκης, Θάνος Τσίλης, Χάρης Λαγκούσης, Γιάννης Rubus Ρουμπούλιας, Τζωρτζίνα Μαλαβάζου. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα