Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ακόμα και με τον Τσίπρα πρωθυπουργό

Η φράση «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» ακούγεται όλο και πιο δυνατά στη Συγγρού, με κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο –έστω κι αν αποφεύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις επί του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, προκρίνει μία τέτοια λύση, απευθύνοντας μάλιστα από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ κάλεσμα στον πρωθυπουργό να κάνει «και αυτός την εθνική του υπέρβαση». Υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης έχει ταχθεί -δημοσίως- και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά, ότι συζητά το ενδεχόμενο μίας κυβέρνησης συνεργασίας, ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό.

Αυτοί που για την ώρα κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι οι πολλοί στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς κατ’ εντολή του ίδιου.

Προσωπική επίθεση σε Τσίπρα
Την ίδια ώρα, με δήλωση του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «δεν θέλει την ανάπτυξη» και πως «πολεμά τις μεταρρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης τονίζει πως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται άβολα όταν ακούει για επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα και ότι από ιδεοληψία θέλει να ξαναφέρει στην Ελλάδα το μεγάλο κομματικό κράτος. Μάλιστα, επισημαίνει ότι «η μάχη της ανάπτυξης θα κερδηθεί, μόνο αν “κερδίσει” ο ιδιωτικός τομέας το μεγάλο κράτος» καθώς, όπως τονίζει, αυτό θα φέρει θέσεις εργασίας, θετική ψυχολογία στην αγορά και νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «αν το μεγάλο κράτος κερδίσει τον ιδιώτη, θα βλέπουμε να έρχεται ο λογαριασμός στους πολίτες, μέσα από άνευ προηγουμένου φορολογικές καταιγίδες, που θα φέρουν ύφεση και άνοδο της ανεργίας, κάτι το οποίο δυστυχώς ζούμε, από τους πρώτους κιόλας μήνες του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης