Κηδεία Θεοδωράκη: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη

Η κόρη του ζητά να επιλέξει εκείνη το γραφείο κηδειών

Αν και αναμενόταν να ματαιωθεί η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για το θέμα της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Σήμερα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, ζήτησε με παρέμβαση που άσκησε στη δίκη διά του κ. Αλέξη Κούγια, να επιλέξει εκείνη το γραφείο τελετής που θα κηδέψει τον πατέρα της, και όχι αυτό που έχει επιλεγεί από τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργο Αγοραστάκη.

Με νέα προσωρινή διαταγή δίνεται το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών.

Η οριστική δικαστική απόφαση αναμένεται να  εκδοθεί αύριο το πρωί στις 8.  Το λαϊκό προσκύνημα θα εκτελεστεί κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, η κόρη του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη  είχε αναθέσει προ εξαμήνου τη διαδικασία ανάθεσης της ταφής του πατέρα της σε συγκεκριμένο γραφείο και είχε παραγγείλει πανάκριβο φέρετρο.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, οι δύο πλευρές -ο εκτελεστής της τελευταίας βούλησης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, Γ. Αγοραστάκης, και οι συγγενείς του, Μυρτώ Θεοδωράκη, Μαργαρίτα και Γιώργος- εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Ωστόσο, η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου, καθώς κατά την ίδια θα πρέπει να επιλέγει το συγκεκριμένο γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Από την άλλη, o πληρεξούσιος δικηγόρος του Γ. Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. «Για να εκτελεστεί η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος», ανάφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «μιλάμε για μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Δεν είναι απλά ένας νεκρός».

«Είναι αδιανόητο ο Σύλλογος Φίλων Θεοδωράκη να εμφανίζει έγγραφο και να ενδιαφέρεται να επιλέξει το γραφείο κηδειών, όταν η κόρη του έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες. Ο νόμος δεν προβλέπει τον καθορισμό του γραφείου τελετών. Όλα αυτά έγιναν εν κρυπτώ, αναμένουμε να γίνει δεκτή η παρέμβαση της κυρίας Θεοδωράκη», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα