ΚΙΔΗΣΟ: “Ο Τσίπρας άργησε 8 χρόνια να πάει στο Καστελόριζο”

“Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο Καστελόριζο, έρχεται με καθυστέρηση 8 ετών”. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ απαντώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στις αιχμές του πρωθυπουργού προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Κι όπως αναφέρουν από το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού “τόσο αυτός όσο και ο κ. Σαμαράς ήταν απόντες όταν είχαν χρέος να δώσουν την μάχη στα εθνικά χαρακώματα και όχι στα μικροκομματικά χαρακώματα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ είναι η ακόλουθη:

“Η σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού στο Καστελόριζο, ένα νησί με υψηλούς ιστορικούς και εθνικούς συμβολισμούς για τον Ελληνισμό, ιδιαιτέρως αυτήν την κρίσιμη περίοδο, είναι από κάθε άποψη σημαντική. Η παρουσία του όμως αυτή στο Καστελόριζο, έρχεται με καθυστέρηση 8 ετών.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, όφειλαν να είναι παρόντες εκεί, τον Απρίλιο του 2010, όταν η χώρα είχε ανάγκη την εθνική συνεννόηση, όταν έδινε τον αγώνα της επιβίωσης, της εξεύρεσης μιας αναγκαστικής για τα δεδομένα της εποχής επιλογής.

Όφειλαν να είναι παρόντες τότε, όταν κόμματα και ηγεσίες είχαν χρέος να δώσουν τη μάχη στα εθνικά χαρακώματα, όχι στα κομματικά χαρακώματα. Να επιλέξουν με γνώμονα το εθνικό και όχι το μικροκομματικό τους συμφέρον.

Από αυτήν τους την επιλογή κρίνονται. Και τότε, δήλωσαν απόντες.

Αλλά δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να αποτελούν μέρος του ελληνικού προβλήματος και όχι της λύσης του. Γιατί δεν αντιμετώπισαν καμία από τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση. Γιατί επέλεξαν να υπηρετήσουν τον παρασιτισμό και τον πελατειασμό, δηλαδή, τον πραγματικό εχθρό των Ελλήνων και της χώρας.

Γι’ αυτό και η έξοδος από το μνημόνιο, που άργησε με ευθύνη των κ. Σαμαρά και Τσίπρα, ένεκα της επιλογής που έκαναν το 2010, δεν αποτελεί και έξοδο από την κρίση. Ούτε και η αντικατάσταση του πελατειακού κράτους που οικοδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό που επιδιώκει να οικοδομήσει η Νέα Δημοκρατία, θα οδηγήσει στην ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση”.

 

Διαβάστε επίσης