ΚΙΝ.ΑΛ. κατά κυβέρνησης για τα διαδοχικά κρούσματα και θανάτους από κορωνοϊό στις φυλακές

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Επικαλούμενοι τον θάνατο από κορωνοϊό ακόμη ενός κρατούμενου, στη Χαριλάου Τρικούπη ζητούν την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων με όρους ασφάλειας για την κοινωνία, προκειμένου όπως λένε να εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Π.Ο.Υ. για την αναγκαία αποστασιοποίηση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέρονται τα εξής :

“Μετά τον τρίτο θάνατο κρατουμένου από κορωνοϊό, που συνέβη χθες και ακόμη, με έναν υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς νεκρό από την ίδια αιτία, η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία δικαιολογία για την εμμονική άρνησή της να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία στις φυλακές.

Με τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ζητά την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης με όρους ασφάλειας για την κοινωνία, ώστε εφαρμοστούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Π.Ο.Υ. για την αναγκαία αποστασιοποίηση.

Οι συστάσεις όλων των υγειονομικών φορέων κατατείνουν στο ότι σε κλειστούς χώρους η πανδημία εκδηλώνεται πιο θανατηφόρα. Η κυβέρνηση αρνείται να το δει αυτό. Περιγελά έτσι τα δικαιώματα υπαλλήλων και κρατουμένων στις φυλακές για να αναπαράγει το στερεότυπο ότι είναι σκληρή με το έγκλημα.

Το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει ένα απάνθρωπο πρόσωπο. Έχει μια τελευταία ευκαιρία να διασώσει το ελάχιστο φύλλο συκής, αποδεχόμενη την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής.

Η ζωή δεν είναι εργαλείο για να κάνει φτηνή πολιτική το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απορεί κανείς πως στην κυβέρνηση μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι με τα διαδοχικά κρούσματα και θανάτους στις φυλακές μας”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα