Κίνα: Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες κατά της Covid-19 ξεπερνούν το  ένα δισεκατομμύριο, δηλαδή πάνω από το 70% του πληθυσμού της.

Η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη (1,4 δισεκατομμύριο κάτοικοι), όπου ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2019, είχε διαθέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συνολικά 2,16 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων,  σύμφωνα με ανακοίνωση του  εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας Μι Φενγκ.

Η πρώτη χώρα που επλήγη από την πανδημία, ήταν επίσης η πρώτη που βγήκε απ’ αυτήν ήδη από την άνοιξη του 2020, μετά την υιοθέτηση ριζοσπαστικών μέτρων, κυρίως τον γενικευμένο εντοπισμό των κρουσμάτων και το  κλείσιμο των συνόρων της.

Η χώρα άρχισε από τα τέλη της περυσινής χρονιάς να εμβολιάζει τον πληθυσμό της, κυρίως με δύο εμβόλια των εργαστηρίων Sinovac και Sinopharm που χορηγούνται σε δύο δόσεις.
Εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητά τους, ιδιαίτερα έναντι των πιο ανθεκτικών στελεχών του ιού όπως η παραλλαγή Δέλτα.

Να σημειωθεί ότι το Πεκίνο προς το παρόν δεν έχει εγκρίνει τη διακίνηση ξένων εμβολίων στην επικράτειά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα