bpbg
bpbg

ΚΙΝΑΛ: «Είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από τον Άκη, θα πέσουμε τώρα σε Τσίπρα και Παππά»

«Ο κος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον “Μοσκιό”, οφείλει ο ίδιος να απαντήσει αν δεν ήξερε, δεν άκουγε ή συγκάλυπτε ή ενορχήστρωνε όλο το κύκλωμα», είναι η απάντηση για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα από το γραφείο της Γεννηματά

Οριστικά και αμετάκλητα όσοι εντός του ΚΙΝΑΛ –ακόμη και μέχρι το προηγούμενο Σαββατόβραδο– επέμεναν πως πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κοινή πορεία, άλλαξαν ρότα. Τα όσα αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον Χρήστο Καλογρίτσα εντός δικαστικής αιθούσης για τα οικονομικά νταραβέρια που έκανε μεταξύ επιχειρηματιών το Μέγαρο Μαξίμου ανάγκασε όλους όσοι ήταν υπέρ της κοινής πορείας, όχι μόνο να λουφάξουν, αλλά να παραδεχθούν ότι είναι προτιμότερο για το ΚΙΝΑΛ να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν χαρακτηριστικά πως «δώσαμε αγώνα για να σταματήσουμε να απολογούμαστε για τα λεφτά που καταχράστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, και τώρα θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογούμε τα deal των Τσίπρα-Παππά με τους επιχειρηματίες». Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ με κάθε επισημότητα υποστήριξε πως «είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάθος από τη Δικαιοσύνη».

Και από τη Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν την εξής απορία: «Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς; Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου; Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;». Και όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν πηγές του ΚΙΝΑΛ, «επειδή δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για ευνόητους λόγους, περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

Για γέλια

Φυσικά, στο ΚΙΝΑΛ έβαλαν τα γέλια με τη ρήση του Αλέξη Τσίπρα για την ηθική της αριστεράς στη συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η ηθική της Αριστεράς και των ανθρώπων της είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα απέναντι σε ένα παλιό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και σε ένα πολιτικό προσωπικό –και δεν αναφέρομαι προφανώς σε όλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους– που έχει κριθεί για το ήθος του».

Στην ατάκα Τσίπρα απάντησε ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν καταιγιστικός κατά του κ. Τσίπρα και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ: «Όσα αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά. Όχι τόσο απρόσμενα για όσους “παροικούν την Ιερουσαλήμ” αλλά συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά των έργων και ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τον απλό κόσμο. Ανθρώπους που όταν είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται στα χρόνια της κρίσης, ακούμπησαν τις ελπίδες τους σε ανθρώπους που αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών τους. Για τον κόσμο αυτόν το περιβόητο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα ήταν η τελευταία κλωστή που τους συνέδεε. Θα έχετε ακούσει και εσείς “ήταν ψεύτες, ήταν λίγο άμαθοι, δεν ήταν και τόσο ικανοί στη διακυβέρνηση αλλά ήταν τίμιοι”. Αυτό το τελευταίο καταπίπτει αυτές τις μέρες με μεγάλο κρότο και αναδύει μεγάλη δυσοσμία. Σε ό,τι αφορά το ποινικό μέρος η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της αυτήν τη φορά γρήγορα και αποτελεσματικά. Όμως τα πολιτικά ερωτήματα κραυγάζουν αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις, που ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει. Γιατί κανείς, όσον καλή προαίρεση και να έχει, δεν μπορεί να δεχτεί ως εξήγηση το δεν μπορεί να συμμεριστεί την άποψη ότι η χώρα είχε έναν Πρωθυπουργό που δεν ήξερε και δεν έμαθε ότι ο κος Λαφαζάνης ετοίμαζε να κόψει νόμισμα, δεν άκουσε και δεν έμαθε για το plan B του κου Βαρουφάκη, δεν τον ενημέρωσαν για το παραδικαστικό κύκλωμα και όταν όπως κατά ομολογία τους ενημερώθηκε για τους παρακρατικούς θύλακες στην αστυνομία κράτησε τον ελεγχόμενο γι’ αυτό συγκυβερνήτη του ακόμα 2,5-3 χρόνια. Με αποκορύφωμα την πολυσχιδή δράση του Παππά, ο οποίος να σημειώσουμε εδώ, δεν ήταν ένα περιφερειακό κυβερνητικό στέλεχος. Ειδικά την περίοδο στην οποία αναφέρονται οι πρόσφατες αποκαλύψεις, ήταν “ο αντ’ αυτού”, όλοι ήξεραν και εντός και εκτός Κυβέρνησης ότι είναι το δεξί χέρι, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί και συνομιλεί έναντι του Πρωθυπουργού και αυτός ήταν ο ρόλος του, ως Υπουργός Επικρατείας εκείνη την περίοδο και στην συνέχεια ως Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ. Ο κος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον Μοσκιό. Οφείλει ο ίδιος να απαντήσει αν δεν ήξερε, δεν άκουγε ή συγκάλυπτε ή ενορχήστρωνε. Σ’ αυτά τα ερωτήματα προφανώς οφείλει μια απάντηση την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αλλά δεν θα την αποφύγει».

Διαβάστε επίσης