ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουν τον Γεωργίου για να κρύψουν τις ευθύνες Καραμανλή”

Έντονη ήταν η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής για τη νέα καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Στην επίσημη ανακοίνωση γίνεται λόγος για κυνήγι μαγισσών, ενώ υποστηρίζεται με ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση Καραμανλή χρεοκόπησε τη χώρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ είναι η ακόλουθη:

“Το «κυνήγι μαγισσών» για τη χρεοκοπία της χώρας συνεχίζεται. Ο Ανδρέας Γεωργίου συνεχίζει να ταλαιπωρείται, αυτή τη φορά επειδή σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, δεν ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ πριν την ανακοίνωση των τελικών στατιστικών στοιχείων.  Το ψέμα ότι το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι ο εκτροχιασμός Καραμανλή την κρίση και τελικά το μνημόνιο, αναπαράγεται ξανά παρόλα όσα έχουν αποκαλυφθεί και τα παραδέχονται ακόμη και υπουργοί εκείνης της περιόδου. Η αλλοίωση της πραγματικότητας μέσα από τη δημιουργία εντυπώσεων και την ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας ταλαιπώρησε τη χώρα και καθυστέρησε την έξοδο από την κρίση. Συνεχίζει όμως να ταλαιπωρεί και ανθρώπους που είπαν την αλήθεια”.

Και το ΚΙΔΗΣΟ

Για την καταδίκη Γεωργίου εξέδωσε ανακοίνωση και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, όπου κάνει λόγο ότι η καταδίκη του οφείλεται διότι αποκάλυψε την αλήθεια για τα ψεύτικα στοιχεία της διακυβέρνησης Καραμανλή, τα οποία τα χαρακτηρίζει ως σκάνδαλο. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ: “Ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης επειδή «δεν ενημέρωσε πρώτα τα μέλη του ΔΣ» πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009. Λάθος, δεν καταδικάστηκε για αυτόν τον λόγο. Καταδικάστηκε γιατί αποκάλυψε την αλήθεια, το σκάνδαλο Καραμανλή, την απάτη με τα ψεύτικα στοιχεία, τις σπατάλες και την ασυδοσία της τότε κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο στόχος; Η συγκάλυψη των ευθυνών και υπευθύνων της κρίσης που περνά σήμερα η Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα; Να χτίζουμε το αύριο της χώρας πάνω στην κινούμενη άμμο του ψέματος, αντί στα γερά θεμέλια της αλήθειας. Μήπως θα τολμήσει κανείς ξανά να πει την αλήθεια στην Ελλάδα;

Τέλος, θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα της Στατιστικής Υπηρεσίας επί ημερών του έγιναν απολύτως δεκτά από την Eurostat, την ΕΕ και από κάθε ελληνική Κυβέρνηση που ψήφισε προϋπολογισμούς του κράτους βασισμένους ακριβώς στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Γεωργίου”.

Διαβάστε επίσης