ΚΙΝΑΛ: Μέγας χορηγός του Μητσοτάκη ο Τσίπρας και οι φίλοι του

«Αντί να ασχοληθεί η κοινωνία με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης τους έβγαλε από την δύσκολη θέση ο Πολάκης»

Μετά το άρθρο του Κώστα Σημίτη όπου έψεξε και το ΚΙΝΑΛ για το είδος αντιπολίτευσης που ασκεί προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην Χαριλάου Τρικούπη ψάχνονται για το πώς θα ξεχωρίσουν στην συζήτηση στην Βουλή την Πέμπτη, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει για δεδομένα και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Φώφη Γεννηματά θα επιμείνει στην σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση για την καθυστέρηση που επέδειξε στο να πάρει τα αναγκαία μέτρα. Τόσο στην υγεία, όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με συνέπεια να οδηγηθεί η χώρα στο δεύτερο lock down. Όπως αναφέρουν συνεργάτες της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κατά την παρέμβαση της θα δώσει έμφαση και στα ζητήματα της οικονομίας, ενώ θα αρνηθεί καν να εισέλθει στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύσκεψη υπό την κ. Σακελλαροπούλου για την πανδημία και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Μάλιστα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για μία ακόμη φορά θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον κορυφαίο χορηγό της κυβέρνησης. Κι όπως λένε από το ΚΙΝΑΛ «την ημέρα που η τηλεκπαίδευση κατέρρευσε, αντί να ζητηθούν ευθύνες από το αρμόδιο υπουργείο και η κοινωνία να ασχοληθεί με αυτό το κρίσιμο ζήτημα, έβλεπε τον Παύλο Πολάκη να σπάει τα μέτρα της καραντίνας και να το διαφημίζει».

Μάλιστα το ΚΙΝΑΛ από το απόγευμα της Δευτέρας κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την οποία υπογράψει και ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με την αρμόδια τομεάρχη του Κινήματος, Χαρά Κεφαλίδου και τέσσερις ακόμη βουλευτές, όπου ζητά να κατατεθεί η σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Cisco Hellas A.E. για το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Στο κάδρο των ευθυνών

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν πως «η συμφωνία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την εταιρεία “CISCO HELLAS Α.Ε.”, δεν φέρει τα εχέγγυα της απαιτούμενης αξιοπιστίας, ενώ το σύστημα φαίνεται ότι δεν διαθέτει τις αναγκαίες τεχνικές δυνατότητες και αντοχές» και τονίζουν πως «εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το αν η σύμβαση περιέχει ρήτρες και ασφαλιστικές δικλίδες στην περίπτωση τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος». Επισημαίνουν δε, ότι «με δεδομένες τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19, είναι πλέον βέβαιο ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον και για άγνωστο χρονικό διάστημα, την κύρια μορφή εκπαίδευσης. Απαιτείται λοιπόν σοβαρότητα, ορθός και έγκαιρος προγραμματισμός και ιδίως πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία στη δράση της κυβέρνησης».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να βάλει στο κάδρο των ευθυνών το επιτελικό κράτος, αφήνοντας αιχμές για πιθανές σχέσεις της συγκεκριμένης εταιρείας με τον υπουργό Επικρατείας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα