ΚΙΝΑΛ: «Ο Μητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών»

Πυρά της Χ. Τρικούπη στον πρωθυπουργό για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «οι φορολογικές παρεμβάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης, πρέπει να στοχεύουν στην στήριξη των νοικοκυριών που έχουν πληγεί, να συνδέονται με νέες επενδύσεις, να προσφέρουν κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα η μείωση του φόρου των κερδών των επιχειρήσεων. Που ιδιαίτερα σήμερα, αφορά τους μεγάλους, όχι τους μικρομεσαίους».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών», σημειώνει, μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Οι φορολογικές παρεμβάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης, πρέπει να στοχεύουν στην στήριξη των νοικοκυριών που έχουν πληγεί, να συνδέονται με νέες επενδύσεις, να προσφέρουν κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα η μείωση του φόρου των κερδών των επιχειρήσεων. Που ιδιαίτερα σήμερα, αφορά τους μεγάλους, όχι τους μικρομεσαίους.

Ακόμη και στις ΗΠΑ είναι σε αντίθετη κατεύθυνση οι νέες φορολογικές πολιτικές που προωθούνται (θέσπιση υψηλού ελάχιστου φορολογικού συντελεστή για τις μεγάλες επιχειρήσεις) ενώ και ανάλογες συζητούνται σε όλη την Ευρώπη για το άμεσο μέλλον. Με στόχο την άντληση νέων πόρων για τις δημοσιές επενδύσεις, την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας και όλων όσων χτυπήθηκαν από την κρίση.

Με το χρέος της χώρας στο 210% του ΑΕΠ και τα ελλείμματα στα ύψη, κάθε Κυβέρνηση οφείλει να επιλέξει ποιους θα στηρίξει.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει μόνιμη επιλογή: την στήριξη των μεγάλων και ισχυρών.

Ακόμη και αυτά που είναι αναγκαία και το Κίνημα Αλλαγής εδώ και καιρό έχει προτείνει, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αφορά πάλι μόνο την περίοδο 2021-2022 και αφήνει πάλι έξω τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι οποίοι θα κληθούν και πάλι από την Κυβέρνηση της ΝΔ, να καλύψουν την απώλεια στα έσοδα που θα δημιουργηθεί από την πολιτική της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα