ΚΙΝΑΛ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Παραιτήθηκε από γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος ο Σταμάτης Μαλέλης

Μπορεί σε όλη τη χώρα να υπάρχει καύσωνας και να “βράζει” ο τόπος αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ καθώς εκεί επικρατούν φουρτούνες. Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν το κόμμα της Χ. Τρικούπη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε από την παραίτηση του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτη Μαλέλη, μετά τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στη πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά κατά την συνάντησή τους. Αφορμή στάθηκε το στίγμα της μετεκλογικής πορείας του ΚΙΝΑΛ.

Ο Σταμάτης Μαλέλης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι «επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και δυο μήνες: Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη».

Όπως αναφέρει ο κ. Μαλέλης, «η κ Γεννηματά, όπως έχει κάθε δικαίωμα, σκοπεύει να δρομολογήσει αλλαγές στην κομματική διάρθρωση με τις οποίες εγώ δεν συμφωνώ. Την ευχαρίστησα για τη συνεργασία».

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να παλεύει για ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό κίνημα και για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα είναι σε ετοιμότητα να προστατεύσει την κοινωνία, τις κατακτήσεις της και κυρίως το κοινωνικό κράτος.

«Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, και το Κίνημα πρέπει να είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις. Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου, θα την ασκήσω στα όργανα του κόμματος. Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω, δεν μπορώ», επισημαίνει ο Σταμάτης Μαλέλης.

Διαβάστε επίσης