ΚΙΝΑΛ: “Ευθύνη της κυβέρνησης το κολαστήριο της Σάμου”

Με αφορμή τις μαζικές εκδηλώσεις προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για κολαστήριο, χωρίς προστασία για τους φιλοξενούμενους, χωρίς γιατρούς, χωρίς αξιοπρέπεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει: “Στο κολαστήριο της Σάμου 3.700 άνθρωποι ζουν σε χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 650. Χωρίς προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, χωρίς γιατρούς και αξιοπρέπεια. Είναι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από την κυβερνητική πολιτική. Οι υποσχέσεις του ΥΜΕΠΟ για αποσυμφόρηση ήταν απλώς ψέματα. Αυτό που συμβαίνει είναι κυβερνητική επιλογή. Όσοι σιωπούν μοιράζονται την ευθύνη.

Για το ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του οι πρόσφυγες και μετανάστες των νησιών δεν έχουν δικαιώματα. Η τοπική κοινωνία καλείται να δείξει αλληλεγγύη. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση τους καλεί να μοιραστούν με τους πρόσφυγες την αθλιότητα των πολιτικών της. Για όσο αντέξουν. Αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν για να καταγγείλουν εκ των υστέρων “ακροδεξιούς και φασίστες”. Ντροπή!”

 

Διαβάστε επίσης