ΚΙΝΑΛ: “Οι άνεργοι χρηματοδοτούν το πλεόνασμα του ΟΑΕΔ”

“Τα θηριώδη πλεονάσματα του 2018 στηρίζονται στην υπερφορολόγηση και την εξαΰλωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και στην καταδίκη των ανέργων σε μόνιμη περιθωριοποίηση”. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας πως ο ΟΑΕΔ για το 2018 παρουσίασε… πλεόνασμα 480 εκ. ευρώ μη υλοποιώντας προγράμματα ενίσχυσης των ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Και όπως τονίζει επίσης το ΚΙΝΑΛ “αυτά τα ποσά μεταφέρονται στον λογαριασμό που διατηρεί  Οργανισμός στην Τράπεζα της Ελλάδας και εμφανίζονται έτσι σαν πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης”.

Στην ίδια ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ακόμη: “Την ίδια στιγμή η ανεργία βρίσκεται στο 20%, η μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία αφορά το 56% των νέων θέσεων εργασίας και το 60% των ανέργων είναι εκτός παραγωγικής διαδικασίας για περισσότερους από 12 μήνες (μακροχρόνια άνεργοι).

Είναι δε δεύτερη συνεχόμενη που τα προγράμματα  απασχόλησης υποχρηματοδοτούνται (ανεκτέλεστα έργα 640 εκ. το 2017) προκειμένου η κυβέρνηση να εμφανίσει πλασματικό υπερ-πλεόνασμα”.

 

Διαβάστε επίσης