ΚΙΝΑΛ: «Τα λάθη και οι παραλήψεις της κυβέρνησης στην Υγεία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών»

Αιχμές της Χ. Τρικούπη για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε για ακόμη μία φορά το Κίνημα Αλλαγής για την «τραγική» -όπως αναφέρει σε ανακοίνωση- κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υγειονομικές μονάδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Πράξεις τώρα. Τα κενά περιεχομένου λόγια του κ. Μητσοτάκη για το ΕΣΥ τον εκθέτουν πια ανεπανόρθωτα. Τα λάθη και οι παραλείψεις τους θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πολιτών», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζοντας ότι ανέδειξε από τις 19 Νοεμβρίου, με την πανδημία να ξεπερνά κάθε όριο στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και όλη τη Β. Ελλάδα, ότι τα εγκαταλελειμμένα από την κυβέρνηση και τραγικά υποστελεχωμένα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

«Οι αρμόδιοι υπουργοί όμως σφύριζαν αδιάφορα», αναφέρει, και προσθέτει πως «τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στη Δράμα, στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες περιοχές είναι τραγικά, καθώς αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, την έλλειψη κάθε προετοιμασίας, την αδιαφορία και την ανικανότητα των αρμοδίων».

Το ΚΙΝΑΛ ζητεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει αμέσως τις μόνιμες προσλήψεις που καθυστερημένα προκηρύχθηκαν, να μονιμοποιήσει το επικουρικό προσωπικό, να ενεργοποιήσει την πρωτοβάθμια φροντίδα και να προμηθευτούν μηχανήματα για πολλά τεστ και έλεγχο της διασποράς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα