Κίνδυνος φυλάκισης του Τσάμπι Αλόνσο για φοροδιαφυγή

Ο Τσάμπι Αλόνσο περιμένει την ετυμηγορία του δικαστηρίου στην υπόθεση της φοροδιαφυγής με την οποία έχει κατηγορηθεί, δίνοντας μάλιστα το «παρών» στο δικαστήριο της Μαδρίτης για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο άλλοτε αστέρας των Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 με τη φανέλα των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ, διανύει κακές μέρες, καθώς ξεκαθαρίζει το θέμα με τη φοροδιαφυγή για την οποία έχει κατηγορηθεί από τα χρόνια της παρουσίας του στη «βασίλισσα».

Ο 37χρονος, φέρεται να έχει αποκρύψει από την ισπανική φορολογία, έσοδα από τα δικαιώματα της δημόσιας εικόνας του, μέσω εταιρείας με έδρα την Πορτογαλία.

Το χρονικό διάστημα το οποίο εξετάζεται είναι αυτό από το 2010 μέχρι και το 2012.

Η δίκη του Τσάμπι Αλόνσο στο δικαστήριο της Μαδρίτης συνεχίζεται. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει είναι η 5ετής φυλάκιση κι ένα βαρύτατο πρόστιμο που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση ενοχής.

Πάντως όπως έχει συμβεί πολλάκις με άλλους ποδοσφαιρικούς αστέρες και τις κακές τους σχέσεις με την εφορία, το κομμάτι της φυλάκισης μπορεί ν’ αποφευχθεί με οικονομική συμφωνία και αναστολή…

Διαβάστε επίσης