Κινέττα-Μάτι: Πώς ήταν πριν, πώς έγιναν μετά τις φωτιές (βίντεο)

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την θλιβερή επέτειο, η ομάδα του Updrones δημοσίευσε σχετικό βίντεο

Το ημερολόγιο έδειχνε 23Ιουλίου του 2018, και τίποτα δεν προμήνυε την ολοσχερή καταστροφή που θα ακολουθούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν την εμφάνισή τους το μεσημέρι της «μαύρης» εκείνης -όπως έμελλε να εξελιχθεί- ημέρας, με την πρώτη εστία φωτιάς να κάνει την εμφάνισή της στα Γεράνια Όρη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξαπλώνεται και να κατακαίει την Κινέττα.

Στο διάβα της ισοπεδώνει εξοχικές κατοικίες, καταστήματα, ξενοδοχεία και οχήματα. Και όμως αυτός αυτός έμελλε να είναι μόνο ο πρόλογος μιας αδιανόητης τραγωδίας για τη χώρα.

Μιας τραγωδίας στην εξέλιξη της οποίας αποκαλύπτεται η παράλυση της κρατικής μηχανής και η ασυνεννοησία των υπευθύνων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εγκλωβιστούν στην πύρινη λαίλαπα.

Κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν. Κανείς δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση αφού κάνεις δεν γνωρίζει που ξεκινούν και που τελειώνουν οι αρμοδιότητες του.

Η κατάληξη γνωστή σε όλον τον πλανήτη πια. 102 συνάνθρωποι μας καίγονται κυριολεκτικά ζωντανοί.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την «μαύρη» εκείνη ημέρα η ομάδα του Updrones δημοσίευσε βίντεο με το «πριν και το μετά» από τις πυρκαγιές σε Κινέττα και το Μάτι όπου αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης