Κίνητρα για συλλογή αποδείξεων από το 2015

Εξηγήσεις για το… μπάχαλο που επικρατεί με τη συλλογή αποδείξεων προσπάθησε να δώσει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, δηλώνοντας πως το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την παροχή μπόνους για τη συλλογή αποδείξεων από το 2015.

Μιλώντας στον τ/σ Star ο κ. Μαυραγάνης εξήγησε ότι για το 2014 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις, το ύψος των οποίων θα ανέρχεται στο 10% του εισοδήματός τους. «Δεν μιλάμε για μεγάλο ποσό εισοδήματος», υποστήριξε και εξήγησε ότι σε μερικές κατηγορίες θα υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή. Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν αποκλείονται αποδείξεις από καμία κατηγορία και πως ίσως δοθεί έμφαση σε κάποιες αποδείξεις ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ακόμη αλλαγές στα τεκμήρια των Ι.Χ., επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής μιας νοοτροπίας και μιας πολιτικής που υπήρχε πολλά χρόνια και βασιζόταν αποκλειστικά στα κυβικά.

Για τις διώξεις σχετικά με χρέη στο Δημόσιο υποστήριξε ότι δεν πρέπει κάποιος να διώκεται δύο φορές για ένα πράγμα. «Πρέπει να παρέμβουμε στο νόμο και να το συμπληρώσουμε», είπε. Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των αγροτών ανακοίνωσε ότι εξετάζονται διαδικαστικά ζητήματα. «Η κυβέρνηση θέλει να περάσει η μεταρρύθμιση και να περάσει ομαλά. Οποιοδήποτε διαδικαστικό πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο Γιώργος Μαυραγάνης.

«Απαντήσεις και λύσεις»

«Εχουμε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις», πρόσθεσε. Ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για διορθωτικές κινήσεις σχετικά με τα φορολογικά πρόστιμα. Διευκρίνισε ακόμη ότι όσοι φορολογούμενοι εμφανίζονται ως οφειλέτες ενώ έχουν ήδη πληρώσει, δεν θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμα. «Οι φολογούμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν ότι θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα. Εάν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους εμπρόθεσμα δεν πρέπει να ανησυχούν», είπε.

Τέλος, για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε ότι το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μια αναμόρφωση της τράπεζας δεδομένων για τις αντικειμενικές «ώστε να μπορέσουμε μέσω αυτής να φτάσουμε στις πραγματικές αξίες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα