ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Επί τάπητος όλα τα ζητήματα

Τις τελευταίες ημέρες το Κίνημα Αλλαγής μοιάζει με πολύφερνη νύφη. Και δεν είναι μόνο οι επιθέσεις φιλίας από την Κουμουνδούρου, η οποία βλέπει να καταρρέει και αναζητεί σωσίβιο, αλλά και από πλευράς Ν.Δ. Το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά για συμπόρευση και επί της ουσίας για συγκυβέρνηση προκαλεί νέους πονοκεφάλους στην Φώφη Γεννηματά. Κι αυτό διότι θα πρέπει για μία ακόμη φορά να αποδείξει ότι άλλο η συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα και άλλο η συμπόρευση, όπως επιθυμούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Έτσι, λοιπόν, αύριο Τετάρτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Χαριλάου Τρικούπη θα συνέλθει το Πολιτικό Συμβούλιο, στις 17.00, όπου η Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποφασίσουν επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά, πως το Κίνημα Αλλαγής θα ακολουθήσει δική του πορεία.

Κι αυτό θα γίνει διότι υπήρξαν αντιδράσεις εντός του Κινήματος στον άρθρο Σαμαρά. Μάλιστα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε δήλωση του τόνισε: «Η Ν.Δ. παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς. Το έχει αποδείξει και πρόσφατα ουκ ολίγες φορές όπως με το Μακεδονικό και με την ανοχή ρατσιστικού λόγου εναντίων αθίγγανων. Θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της προοπτικής της εξουσίας. Αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας με «αριστερό» πρόσημο, το ίδιο κάνει, με «δεξιό» τώρα ο κ. Μητσοτάκης. Για αυτό η Ν.Δ. είναι ιδεολογικός μας αντίπαλος και όχι προνομιακός μας εταίρος. Για το Κίνημα Αλλαγής απαραίτητος εταίρος είναι μόνο οι προοδευτικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος. Οι υπερβάσεις σήμερα απαιτούν εθνική συνεννόηση και όχι μονομερείς συνεργασίες ερήμην της ίδιας της πολιτικής».

Ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν σαφώς πιο αιχμηρός, υποστηρίζοντας με ανάρτησή του στο twitter: «Είτε στρατηγικός σας αντίπαλος, είτε “εταίρα” σας. Εταίρος δεν γίνεται … όπως έχει αποδειχθεί».

Αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υποστήριξε σε δηλώσεις του,  ότι είναι άλλο πράγμα οι απαιτούμενες συναινέσεις για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να ξεπεράσει η χώρα τη κρίση και διαφορετικό ζήτημα η κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές. «Να μην μπερδεύουν την αξιακή πολιτική επιλογή για ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις που έχει ανάγκη η χώρα με τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στην πρότασή μας για συναινέσεις περιλαμβάνεται και η Ν.Δ.».

Η Κεντρική Επιτροπή και ο γραμματέας

Αύριο οι “6” θα συζητήσουν και για την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή το πρωί. Εκεί θα υπάρξει και η εκλογή του νέου γραμματέα.

Και όπως λένε συνεργάτες της κ. Γεννηματά “ο νέος Γραμματέας πρέπει να υπηρετεί τον επικοινωνιακό συμβολισμό της επιλογής αλλά και να μπορεί να ρίξει το βάρος της προσπάθειάς του και στο οργανωτικό επίπεδο- οργώνοντας όλη την Ελλάδα και διατηρώντας μονταρισμένες τις διάφορες κεντροαριστερές δυνάμεις που στεγάζονται πλέον στο Κίνημα Αλλαγής”.

Φαβορί θεωρείται για την θέση του γραμματέα ο Παύλος Χρηστίδης, όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια έκπληξη, δηλαδή ο νέο γραμματέας να προέρχεται από το Ποτάμι και φυσικά να είναι κοινής αποδοχής. Το σίγουρο είναι ότι με την επιλογή του γραμματέα η κ. Γεννηματά θέλει να είναι ομόφωνη η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις.

Αύριο επίσης θα αποφασίσουν οι “6” του Πολιτικού Συμβουλίου και για την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από 40 άτομα, με αναλογική εκπροσώπηση.

 

Διαβάστε επίσης