ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κόσμος σού ανήκει» του Ρομέν Γαβράς

Με πολλές σημαντικές παρουσίες η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας

Στην Αθήνα βρέθηκε για την πρεμιέρα της ταινίας του ο σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς το βράδυ της Τρίτης, 4 Δεκεμβρίου. Η πρεμιέρα, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο ΑΝΔΟΡΑ στους Αμπελόκηπους, συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία διανομής Weird Wave, το περιοδικό Αθηνόραμα και την Schweppes.

Τον Ρομέν Γαβράς υποδέχτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Weird Wave, Αντρέας Κονταράκης. Το «παρών» έδωσαν γνωστοί καλλιτέχνες: ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Μαρία Καλλιμάνη και πολλοί άλλοι.

Τον σκηνοθέτη καλωσόρισαν επί σκηνής, πριν την έναρξη της ταινίας, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας & Marketing της Weird Wave, Σάκης Τσιτομενέας, και ο κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού Αθηνόραμα, Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος. Ο Ρομέν Γαβράς παρουσίασε την ταινία του και ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του.

Η ομάδα της εταιρείας διανομής Weird Wave (Πέτρος Γκότσης, Αντρέας Κονταράκης, Σάκης Τσιτομενέας, Αλεξία Μεράκου) με τον σκηνοθέτη Ρομέν Γαβράς

Μετά το τέλος της ταινίας –και το ένθερμο χειροκρότημα– ακολούθησε Q&A με τον σκηνοθέτη, ο οποίος απαντούσε με χιούμορ και ενθουσιασμό στις ερωτήσεις του κοινού.

Ο σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς με τον Γιώργο και την Άννα Νταλάρα

Η βραδιά έκλεισε με ένα δείπνο που παρέθεσε η εταιρεία διανομής Weird Waveστον Ρομέν Γαβράς αλλά και στους γονείς του: τον αγαπημένο Ελληνογάλλο σκηνοθέτη, Κώστα Γαβράς, και την παραγωγό, Μισέλ Ρέι-Γαβράς.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο κόσμος σού ανήκει» Ρομέν Γαβράς, με τον πατέρα του, σκηνοθέτη Κώστα Γαβράς, και τη μητέρα του, παραγωγό, Μισέλ Ρέι Γαβράς

Λίγα Λόγια για την Ταινία

Ο Φρανσουά είναι ένας μικροκακοποιός που ονειρεύεται να γίνει ο επίσημος διανομέας της εταιρείας παγωτών Mr. Freeze στο Μαρόκο και να μπει στον ίσιο δρόμο. Όμως, οι ελπίδες του διαλύονται όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του, μια έμπειρη απατεώνισσα, έχασε όλες τις οικονομίες του στον τζόγο. Η μόνη λύση που του απομένει για να βγάλει τα λεφτά που χρειάζεται, είναι να δεχτεί την πρόταση του αρχηγού της τοπικής συμμορίας και να αναλάβει μια τελευταία «δουλειά» στην Ισπανία. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο –και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη– όταν η «δουλειά» στραβώνει κι όλος ο περίγυρος του Φρανσουά βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση: η κοπέλα που έχει καψουρευτεί, ο ονειροπαρμένος πρώην της μητέρας του, ο οποίος μόλις βγήκε από τη φυλακή, δύο αχώριστοι κι ανεκδιήγητοι τύποι που φαντασιώνονται ότι είναι γκάνγκστερ και, τέλος, η πιο επικίνδυνη απ’ όλους: η γοητευτική μητέρα του!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διανομής Weird Wave, Αντρέας Κονταράκης, και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου ΑΝΔΟΡΑ, Μπάμπης Κονταράκης

Διαβάστε επίσης