«Κίνηση πολιτικής ευθύνης η μη επιστροφή του Χρ. Ξηρού»

«Πιστεύω ότι η μη επιστροφή του ήταν μια κίνηση πολιτικής ευθύνης προσπαθώντας να αφυπνίσει κάποιους για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο», δήλωσε στον τ/σ ΑΝΤ-1 ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για συνειδητή πολιτική απόφαση και σημείωσε πως ο πελάτης του είχε τις προϋποθέσεις για την άδεια που του δόθηκε. Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα λεγόμενά του περί συνέπειας του Ξηρού στην επαναστατική του δράση, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι δεν είπε πως η επαναστατική δράση είναι οι δολοφονίες. Σε άλλο σημείο εξέφρασε την εκτίμησή του ότι όταν λέμε επαναστατική δράση δεν εννοούμαι απαραίτητα ένοπλη δράση.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η εγκληματική δραστηριότητα η οποία έχει αποδοθεί στον πελάτη του είναι αμετάκλητη. Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης κατήγγειλε παράλληλα «την απαράδεκτη τακτική οργάνων της αστυνομίας» απέναντι στην οικογένεια του Ξηρού και τους συγγενείς του. «Ο τρόπος που ασκείται ο νόμος και αυτό δείχνει τον πολιτισμό μας», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα