ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Έσπασε το ρεκόρ της Άννας ο Πιερρακάκης

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατάφερε και ξεπέρασε σε ψήφους με δικό του νομοσχέδιο, νομοσχέδιο της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ το 2011

Μπορεί να είναι νέος ως υπουργός (εξάλλου είναι μόλις 37 ετών) ο Κυριάκος Πιερρακάκης, αλλά πέτυχε ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ.

Το Νομοσχέδιο που εισήγαγε στη Βουλή για την ψηφιακή διακυβέρνηση  ψηφίστηκε από μία τεράστια πλειοψηφία που ξεπέρασε ακόμη και τον νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου για την παιδεία το 2011. Ο νόμος Διαμαντοπούλου είχε πάρει 266 ψήφους, ενώ του Κυριάκου Πιερρακάκη έφτασε τις 275 θετικές ψήφους. Στην κορυφή εξακολουθεί να παραμένει –και δύσκολα θα πέσει από εκεί– ο νόμος του Τάκη Θεοδωρικάκου για την ψήφο των ομογενών που είχε λάβει 288 ψήφους. Τι κοινό έχουν και οι τρεις; Ότι όλοι έχουν περάσει από το ΠΑΣΟΚ.

Αναμφίβολα η Άννα Διαμαντοπούλου είχε μεγαλύτερα αξιώματα, καθώς θήτευσε ως υπουργός μέχρι και Κοινοτικός Επίτροπος. Ο Θεοδωρικάκος την εποχή του Κώστα Σημίτη ήταν στην ομάδα του Κώστα Λαλιώτη, ενώ ο Πιερρακάκης εκτός του ότι ήταν σύμβουλος της Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης, επί προεδρίας Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και μετείχε στον πρωινό καφέ της Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα