ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», μεταξύ Θεοδωρικάκου-Κοντογιαννόπουλου 

Η κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και τον πρώην υπουργό Παιδείας που κρατάει από το 1991

Αυτές τις ημέρες που ακόμη «ανθούν» οι καταλήψεις στα σχολεία, οι περισσότεροι θυμήθηκαν το τι συνέβη το 1991, όταν λόγω του εκρηκτικού κλίματος είχαμε τη δολοφονία Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα σε σχολείο στην Πάτρα.

Τότε υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Ο τότε υπουργός Παιδείας ήταν υπέρμαχος της σκληρής στάσης έναντι των καταλήψεων και είχε κατηγορήσει την ΚΝΕ ότι ήταν πίσω από τις καταλήψεις. Στην ΚΝΕ τότε γραμματέας ήταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Και οι κόντρες των δύο είχαν χαρακτηριστεί ομηρικές. Αργότερα οι δυο τους συναντήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Όμως και πάλι δεν ανέπτυξαν ιδιαίτερες σχέσεις, παρά το γεγονός ότι και οι δύο είχαν πρόσβαση στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Κώστας Σημίτη.

Τώρα συνέχισαν την κόντρα τους. Την ημέρα που από το βήμα του Κοινοβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών διαφοροποιήθηκε από τη στάση της υπουργού Παιδείας λέγοντας πως πρέπει να γίνει διάλογος δίχως προαπαιτούμενα, εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 ο κ. Κοντογιαννόπουλος επιδοκιμάζοντας τη σκληρή στάση της Νίκης Κεραμέως. Κι όπως σχολίασε συνεργάτης του πρωθυπουργού, «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα