ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Ο «ατσαλάκωτος» θα αποκαλύψει πού πήγαν τα 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης;

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ετοιμάζεται να σπάσει την σιωπή του

Βιβλίο ετοιμάζεται να γράψει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην υπουργός, βουλευτής και δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο φτερωτός γιατρός αποφυλακίστηκε αφού πέρασε στη φυλακή δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα (όπως αναφέρει συνεχώς ο ίδιος).

Και το βιβλίο που θα γράψει θα περιγράψει τις εμπειρίες του από τη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι ο επί δωδεκαετία δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2013 για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Τον Ιούλιο του 2014, όμως, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την πρωτοβάθμια ποινή κάθειρξης σε 12 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2015, αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, εκμεταλλευόμενος τα ευεργετήματα του νόμου Παρασκευόπουλου, έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής 12 ετών (2 χρόνια και 5 μήνες) που του επεβλήθη. Για την αποφυλάκισή του είχε επικαλεστεί μεταξύ άλλων ποσοστό αναπηρίας 67% λόγω… καρδιοπάθειας και 35% λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2019, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε αμετάκλητα σε φυλάκιση τριών ετών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Με την ολοκλήρωση της δίκης έκλεισε το ποινικό κομμάτι του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου στον δήμο Θεσσαλονίκης, όχι όμως και η «μαύρη τρύπα» των 17,9 εκατ. ευρώ που άφησε στα ταμειακά του διαθέσιμα.

Φυσικά, δεν βρέθηκαν πουθενά αυτά τα εκατομμύρια. Λες και άνοιξε η γη και τα κατάπιε. Απλά τα γράφω όλα αυτά για να μη γίνει κάποια παρανόηση. Και ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαγεωργόπουλος έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για μίζες και το ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι αθωωθήκαν. Βέβαια, έχω μία πολύ μικρή ελπίδα ότι ο πρώην «ατσαλάκωτος» (το παρατσούκλι του στη Θεσσαλονίκη) θα αποκαλύψει πού βρίσκονται τα χρήματα της υπεξαίρεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα