ΚΙΤΣΟΣ ο ΚΟΡΙΟΣ: Το «Τάμα του Έθνους» θα εκπληρωθεί στην Παιανία;

Συζητήσεις για ανέγερση χριστιανικού ναού που αρχιτεκτονικά θα παραπέμπει στην Αγιά Σοφία

Το νέο δεν είναι καινούργιο, αλλά έχει έστω και τη συμβολική σημασία του, ειδικά την ώρα που οι Τούρκοι ξεσαλώνουν. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος, μαζί με τον δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη, εξέτασαν πρόσφατα τη δυνατότητα κατασκευής ενός ελληνορθόδοξου πνευματικού κέντρου στην Παιανία.

Η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά το ότι στο πλαίσιο της ανέγερσης του συνολικού οικοδομήματος θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ένας χριστιανικός ναός που αρχιτεκτονικά θα παραπέμπει στην ιστορική Αγία Σοφία, εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό και το «Τάμα του Έθνους».

Το έργο μελετάται να γίνει στον λόφο Χούσμουζα και σε έκταση που παραχωρήθηκε το 2000 από το υπουργείο Γεωργίας. Η δε θέση του θεωρείται ιδανική από την τοπική δημοτική αρχή, καθώς λόγω της γειτνίασής της με το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας ο ναός θα κοσμεί ουσιαστικά την είσοδο της χώρας.

Σημειώνεται ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες απαιτείται η τροποποίηση του νόμου, ώστε να αλλάξει ο σκοπός της παραχώρησης και να ακολουθήσει η απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση που να καθορίζει τους όρους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα