ΚΚΕ: Ελπίζουν μέχρι και σε διψήφιο ποσοστό

Για ποιο λόγο εκτιμούν στον Περισσό, ότι μπορούν να πάρουν ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο βλέπουν μεγαλύτερη αποσυσπείρωση

«Την προηγούμενη Κυριακή κάναμε ένα βήμα, τώρα πάμε για τα επόμενα! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, μοναδική, μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των άλλων». Η συγκεκριμένη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα αναδεικνύει το πώς αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΚΚΕ περίμεναν ότι το ποσοστό του κόμματος θα ήταν πάνω από 7%, καθώς αυτό έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις, ενώ αυτά τα μηνύματα λάμβαναν και από την βάση. Αναμφίβολα αυτό που ικανοποίησε περισσότερο τον Περισσό είναι ότι για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ στο λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς από τις οκτώ εκλογικές περιφέρειες τερμάτισε στην 3η θέση στις επτά και το ΠΑΣΟΚ το προσπέρασε στην Ανατολική Αττική, όπου όντως είχε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο με κορυφαίο τον πρώην γραμματέα του κόμματος (επί Φώφης Γεννηματά) τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Τουναντίον στην περιφέρεια δεν τα πήγε καλά εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων κι όπως έγινε γνωστό από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εκεί θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος κατά την προεκλογική περίοδο, που επισήμως ξεκινά αύριο με την διάλυση της Βουλής.

Προσδοκούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βέβαια στο ΚΚΕ προσδοκούν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Στον Περισσό θεωρούν ότι η εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει περαιτέρω αποσυσπείρωση, καθώς η Κουμουνδούρου δεν έχει ερείσματα στη μαθητιώσα νεολαία, ούτε στον συνδικαλισμό, ούτε επίσης στις τοπικές κοινωνίες με δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Οπότε σύμφωνα με την ανάγνωση του ΚΚΕ «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί περαιτέρω μείωση των δυνάμεων του και υπάρχουν ψηφοφόροι που δεν επιθυμούν επιστροφή στα παλιά τους κόμματα. Οπότε αυτούς πρέπει να διεκδικήσουμε. Αν το πετύχουμε δεν είναι ανέφικτος ο στόχος του διψήφιου ποσοστού».

Στον Περισσό εκτιμούν ότι μέρος των ψήφων από τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε και Στο ΠΑΣΟΚ. Πάντως στο ΚΚΕ αρνούνται να πουν ποιον βλέπουν δεύτερο και ποιον τρίτο. Αυτούς που τους νοιάζει περισσότερο είναι να μην υπάρχει πολυδιάσπαση στους ψηφοφόρους που θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμούν να μοιραστούν σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, παρά να εμφανιστούν ως διεκδικητές το ΜέΡΑ 25 και η Πλεύση Ελευθερίας, που επιθυμούν ενίσχυση από την ίδια πίττα.

Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να ξεφύγει από την ίδια γραμμή. «Όλοι έχουν το ίδιο πρόγραμμα, μόνο εμείς διαφέρουμε», λένε στο ΚΚΕ και προσθέτουν  «η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τα δύο κόμματα ως αντιπολίτευση, θα στηρίζουν αυτή την πολιτική που θα είναι ενάντια στον λαό μας για τα συμφέροντα των λίγων».

Ο δε Δημήτρης Κουτσούμπας επιμένει σε όλες τις παρεμβάσεις του ότι «το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη πραγματικής, μαχητικής αντιπολίτευσης. Απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων για να καταγράψει το ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά όχι μόνο τα ίδια το 7,2 αλλά πολύ περισσότερα στις επόμενες εκλογές. Τέτοια μηνύματα ενθαρρυντικά έρχονται από όλη την Ελλάδα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Καλούμε και όσους συνανθρώπους μας, φίλους και φίλες σκέφτηκαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και δεν το έκαναν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, να το κάνουν τώρα έχοντας και την εικόνα όλων των υπολοίπων αποτελεσμάτων. Είμαστε αισιόδοξοι, θα πάμε μπροστά».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα