ΚΚΕ: Τα πρώτα ονόματα από τα “κόκκινα” ψηφοδέλτια

Με τα κορυφαία στελέχη του και αρκετούς συνεργαζόμενους ρίχνεται στη μάχη των εθνικών εκλογών το ΚΚΕ – Υποψήφιος στο Δυτικό τομέα της ‘Β Αθηνών και στη Βοιωτία θα είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα ψηφοδέλτια του για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ετοιμάζει το ΚΚΕ. Το βράδυ της Δευτέρας, ανακοινώθηκε ότι ο Περισσός θα πορευτεί με την Αλέκα Παπαρήγα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο στη 12η τιμητική θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα της Αττικής και στο νομό Βοιωτίας – μέρος που έζησε μεγάλο διάστημα της ζωής του, καθοδηγώντας τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος. Ακόμη, υποψήφιοι θα είναι τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου Μάκης Παπαδόπουλος και Λουίζα Ράζου, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε την εκλογική περιφέρεια.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα βρίσκονται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συγγραφέας Έρη Ρίτσου, της οποίας γονείς είναι ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος και η γιατρός Γαρυφαλιώ Γεωργιάδου – Ρίτσου.

Στην Α’ Αθήνας θα είναι εκ νέου υποψήφια η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Στο Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης εν αποστρατεία που είναι συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, καθώς και ο Ντίνος Αποστόλης, γιατρός από το Χαλάνδρι.

Στο Δυτικό Τομέα υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις απερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Αντίστοιχα στην Ανατολική Αττική θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του κόμματος καθώς και η ηθοποιός και πρώην βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου.

Ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης, όπως και το νεαρό μέλος του Πολιτικού Γραφείου Θοδωρής Χιώνης θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Νοτίου Τομέα Αττικής, μαζί με τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο και Νικολέτα Βλαβιανού καθώς και τη δημοσιογράφο Αγλαϊα Κυρίτση.

Ανάμεσα στους υποψηφίους του ΚΚΕ θα βρίσκεται και ο Γιώργος Ροϊδης, Αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας “Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων”.

Διαβάστε επίσης