Κλάτενμπεργκ: Δικαίωσε τον Κάκο με Αϊτόρ, Γιαννούλη, τουμπεκί το Σαββιδοτεχνείο…Τσιμουδιά κι ο Αλαφούζος!

 

Αυτή την φορά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ είπε την γνώμη του για τις αμφισβητούμενες φάσεις, δικαίωσε τον ΠΑΟΚ, οπότε το Σαββιδοτεχνείο δεν είχε κανέναν λόγο να του επιτεθεί.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είπε ότι ο Αϊτόρ του Παναθηναϊκού έπρεπε ν’ αποβληθεί στη φάση που μαρκάρει τον Γιαννούλη, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι υπέρ του, από το σπρώξιμο του ίδιου παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός, όπως είναι γνωστό, διαμαρτυρήθηκε (όσο μπορεί να διαμαρτυρηθεί ένας… Αλαφούζος) για τη φάση του Αϊτόρ, υποστηρίζοντας ότι έγινε πέναλτι από τον Γιαννούλη.

Τι θα κάνει τώρα το Αλαφουζοτεχνείο; Θα σηκώσει τον κόσμο στο πόδι, όπως έκανε το Σαββιδοτεχνείο δυο αγωνιστικές τώρα; Θ’ αποσύρει την εμπιστοσύνη του ο Αλαφούζος.

Ο Κλάτενμπεργκ είπε:

“Η ΚΕΔ θεωρεί ότι αυτό το μαρκάρισμα θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα καθώς πρόκειται για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ο παίκτης έρχεται με ταχύτητα και έχει τεντωμένο το πόδι του έχοντας ελάχιστες πιθανότητες να παίξει τη μπάλα. Βρίσκει με τις τάπες του παπουτσιού του τον αντίπαλο του στο πίσω μέρος του ποδιού του με το μαρκάρισμα να συνεχίζεται και να ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο του ποδιού” αναφέρει ο αρχιδιαιτητής.

Για το πέναλτι  που ζήτησε ο Αϊτόρ:

“Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς ο επιτιθέμενος βλέπει τον αμυνόμενο όταν οι δύο παίκτες τρέχουν προς την μπάλα και επιβραδύνει χρησιμοποιώντας το σώμα του για να μπλοκάρει τον αμυνόμενο και να δημιουργήσει μια επαφή προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι. Επίσης οι ενέργειες του επιτιθέμενου κατά την πρώτη δεν είναι συμβατές με μια απροσδόκητη επαφή διότι έχει και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι του ενώ και το σώμα του περιστρέφεται μαζί με τα πόδια τα οποία καταρρέουν Όταν ένας ποδοσφαιριστής δέχεται μια απρόσμενη επαφή, χρησιμοποιεί τα χέρια του με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί από την επερχόμενη πτώση αντί να τα κινεί πάνω από το κεφάλι του Επίσης, η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο επιτιθέμενος δεν έχει πρόθεση να παίξει τη μπάλα”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα