Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι υπέρ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ»

Δεν υπάρχει πέναλτι στον Βαλμπουενά, αποφάνθηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναφερόμενος σε μια φάση για την οποία ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε πως υπήρξε ανατροπή του παίκτη του από τον Ντένις στο ματς με τον Ατρόμητο. Επίσης ο Άγγλος αρχιδιαιτητής διαπίστωσε πως δεν υπάρχει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετές αμφισβητούμενες φάσεις και επέλεξε να σχολιάσει μόνο δύο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ:

Για την φάση του Φαλήρου:

“Καθώς η μπάλα παίζεται στην περιοχή του πέναλτι, ένας αμυντικός του Ατρόμητου έχει το ένα χέρι στον ώμο του επιθετικού μέσα στην περιοχή του πέναλτι.

Ο διαιτητής ο οποίος ήταν τέλεια τοποθετημένος θεώρησε ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και ως εκ τούτου φυσιολογική. Ο VAR έλεγξε τη φάση και δεν θεώρησε ότι αυτό ήταν σαφές και προφανές λάθος από τον διαιτητή.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και δεν εμπόδισε την δυνατότητα του επιθετικού να παίξει τη μπάλα. Επίσης πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021/22, η ΚΕΔ/ΕΠΟ ενημέρωσε όλους τους Αξιωματούχους Διαιτησίας ότι μια τέτοια ελάχιστη επαφή δεν αναμένεται να τιμωρείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA”.

Για τη φάση της Τούμπας: “Καθώς η μπάλα παίζεται εντός περιοχής του πέναλτι, ένας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα παίζει τη μπάλα με το πόδι του, η οποία στη συνέχεια χτυπά στο στήθος και στο χέρι του.

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, η ενέργεια του αμυντικού θεωρείται κανονική και όχι ενέργεια απόκρουσης με το χέρι, επομένως δεν μπορεί να επιβληθεί πέναλτι.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR ο οποίος συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κανόνες του παιχνιδιού”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα