Κλάτενμπεργκ: «Λείπουν οι διαιτητές προσωπικότητες να επιβληθούν»

Λείπουν οι διαιτητές… ηγέτες πλέον στην Premier League, διαπίστωσε ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΟ, Μάρκ Κλάτενμπεργκ. Η έλλειψη προσωπικότητας έχει τις επιπτώσεις της και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δυσκολεύεσαι να επιβληθείς στους παίκτες.

Ο Κλάτενμπεργκ, «σφύριξε» σε τελικούς Champions League (2016) και Euro (2016) και ήταν για 13 χρόνια (2004/17) στο προσκήνιο ως τοπ ρέφερι της Premier League.

Μετά την απόσυρση όμως του νυν αρχιδιαιτητή, αλλά και των Χάουαρντ Γουέμπ και Φιλ Ντάουντ, όπως σημειώνει ο Κλάτενμπεργκ, η νέα γενιά διαιτητών στην Αγγλία τα βρίσκει «σκούρα» με το VAR και την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο.

«Η νεότερη γενιά δυσκολεύεται ενώ και το άθλημα έχει αλλάξει ειδικά με την εισαγωγή του VAR και της τεχνολογίας. Οι διαιτητές δεν είναι ίδιοι πλέον, δεν έχουν καμία προσωπικότητα, δεν επικοινωνούν όπως κάναμε εμείς, αλλά ίσως έχουν αλλάξει και οι ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι εξελίσσεται και αλλάζει.

Δεν βλέπω όμως ηγέτες. Στην δική μου γενιά είχαμε ηγέτες στην Premier League. Ο Γκρέιαμ Πολ ήταν ηγέτης, ο Χάουαρντ Γουέμπ ήταν ηγέτης. Δεν υπάρχουν πλέον ηγέτες και αυτό επηρεάζει τους διαιτητές», τόνισε ο Κλάτενμπεργκ προσθέτοντας:

«Πάντα λέγαμε πως το πρώτο ματς στο Σαββατοκύριακο ήταν το πιο σημαντικό γιατί συνήθως έδινε τον τόνο. Γι’ αυτό ‘σφύριζε’ κάποιο από τα έμπειρα παιδιά. Ήταν σημαντικό να ξεκινήσει θετικά. Εάν συνέβαινε το αντίθετο, θα είχε αρνητικό αντίκτυπο για όλους τους διαιτητές.

Όταν χάνεις κάποιους από τους κορυφαίους διαιτητές σου και δεν ‘σφυρίζεις’ σε 30 ματς μέσα στη σεζόν υπάρχει ένα μεγάλο κενό που πρέπει να καλύψεις. Υπάρχουν πολλοί παλιοί διαιτητές που βρίσκονται πολύ καιρό στη λίστα αλλά δεν έχουν διευθύνει μεγάλα ματς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα