ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: Τα «έχωσε» στον Ολυμπιακό, πήραν… «γραμμή» οι διαιτητές

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο ωραίος Κλάτυ της ελληνικής διαιτησίας, είναι μια ιστορία της πλάκας. Και θα σ’ το αποδείξω. Να το ξεκαθαρίσω. Για καλό του τα γράφω αυτά. Αφού δεν τολμάει κανένας άλλος να του πει δυο κουβέντες, θα τις πω εγώ. Θα το κάνω το VAR του Κλάτυ, γιατί από μόνος του δεν μπορεί.

Ακόμα δεν ξεκίνησε το ματς και τα χώνει στον Ολυμπιακό. Μάλιστα. Κι εγώ δεν θα σου πω ότι έχει δίκαιο ή άδικο. Ούτε αυτός, ούτε ο Ολυμπιακός. Αλλού είναι το θέμα μου εμένα και θα σου πω, μάστορα, γιατί το έχει χάσει το ματσάκι ο Κλάτυ, πριν το σφυρίξει.

Αυτό το χώσιμο στον Ολυμπιακό, ξέρει ο Κλάτυ πώς το ενσωμάτωσαν οι διαιτητές του; Πολύ σοβαρά μιλάμε τώρα. Όλοι αυτοί οι γίγαντες που σφυρίζουνε στο πρωτάθλημα, ξέρεις τι είπανε, μίστερ Κλάτυ; Ότι το έδωσες το στίγμα κατά πού πάει το ρεύμα στο πρωτάθλημα. Αυτό είπανε, κι άντε να τους μαζέψεις.

Σου λένε, ο Κλάτυ δεν θα παίξει Ολυμπιακό, άρα πάμε με τα περσινά, όπως με τον Περέιρα. Αυτό λένε. Ότι δεν άλλαξε τίποτα απολύτως. Διότι οι διαιτητές είναι κουτοπόνηροι. Πουλιά στον αέρα πιάνουνε. Το πήραν το μήνυμα.

Και γίνεται αύριο ένα ματς του Ολυμπιακού και υπάρχει αμφισβητούμενη φάση πέναλτι. Πεναλτάρα, θα φωνάζει ο Τσίκινης στο Mega. Εσύ θα βγαίνεις και θα κρίνεις τις φάσεις τις αμφισβητούμενες. Μάλιστα. Και ποιον θα πιστέψει ο «γαύρος»; Εσένα ή τον Τσίκινη που τα έχωσε στον Ολυμπιακό, πριν καλά-καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

Μπάχαλο θα γίνει και του χρόνου με την παπαριά του Κλάτυ να τα χώσει στον Ολυμπιακό. Αλλά ο Κλάτυ ήρθε για να μη γίνει μπάχαλο. Έφυγε ο μπαχαλάκιας Περέιρα κι ήρθε αυτός με τα 50.000 τον μήνα, για να ξεμπαχαλέψει το ποδόσφαιρο. Κάνω λάθος;

Να σ’ το προχωρήσω περισσότερο, μίστερ Κλάτυ. Πες ότι αύριο δίνεται ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, που δεν είναι καραμπινάτο. Μάλιστα. Και λες εσύ ότι δίκαια το έδωσε ο διαιτητής. Έτσι θα σε αφήσουνε οι άλλοι, το Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο;

Όχι, ρε. Θα σου πούνε ότι επίτηδες λες ότι είναι πέναλτι, για να δείξεις ότι δεν έχει καμία κόντρα με τον Ολυμπιακό. Μετά, θα σε περιλάβουνε οι Κάκοι. Κατάλαβες, τώρα, σε ποια χοντρή λούμπα έχεις πέσει, μίστερ Κλάτυ;

Να σου πω και το άλλο. Αποφάσισες να κρατήσεις τον Τριτσώνη και τον Κουκουλάκη, ξέροντας ότι ο Ολυμπιακός βγάζει σπυράκια. Μάλιστα. Κατ’ αρχήν, τα είχες πει στον Ολυμπιακό όταν ζητούσες τη στήριξή του ότι θα τους κρατήσεις; Απλά πράγματα σε ρωτάω.

Άπαξ κι έλεγε ο Κλάτυ ότι θα τους κρατούσε, υπήρχε ποτέ περίπτωση να τον στήριζε ο Ολυμπιακός; Με την καμία, σου λέω εγώ. Δεν το ανέφερε καν ο Κλάτυ, ότι θα τους κρατούσε. Τον στήριξε ο Ολυμπιακός και του την έφερε ο Άγγλος.

Πάμε παρακάτω. Και λέει ο Ολυμπιακός ότι αποσύρω τη στήριξή μου. Μάλιστα. Δικαίωμά του. Και βγαίνεις και λες, δεν θα μου πεις εμένα πώς θα διοικήσω. Ο σοβαρός αρχιδιαιτητής λέει ότι, κύριοι του Ολυμπιακού, κράτησα τον Τσιτσώνη και τον Κουκουλάκη γι’ αυτούς και γι’ αυτούς τους λόγους. Σας παρακαλώ να μου έχετε εμπιστοσύνη. Κύριε Μαρινάκη, trust me.

Έτσι κάνουνε οι σοβαρές προσωπικότητες. Κι όχι κουτσαβάκικα πράγματα, δεν θα μου πεις εσύ πώς θα διοικήσω, γιατί εγώ δεν σου υπέδειξα ποιον θα πάρεις προπονητή. Who do you think you are, mr Claty; Ποιος νομίζεις ότι είσαι, κύριε Κλάτυ; Μήπως μας πέρασες για ιθαγενείς; Δεν το εκτίμησες σωστά το μυαλό του Έλληνα, μίστερ Κλάτυ.

Έτσι είναι. Εξηγήσεις έπρεπε να δώσεις στον Ολυμπιακό ή να μη μιλήσεις καθόλου. Να σου πω και το άλλο; Έτσι και τον αδικήσει διαιτητής τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, ετοιμάσου να ξαναζήσεις όσα έζησες στην Αγγλία.

Φύλλο και φτερό θα σε κάνουνε. Δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο για τον Κλάτυ. Ένα search στο Google και τα έχεις όλα στο πιάτο. Και ότι χτύπησε φαλιμέντο από μία εταιρεία με ηλεκτρικά και τον πετάξανε από το ΔΣ επειδή χρωστούσε 60.000 λίρες Αγγλίας.

Κι όχι μόνο αυτό. Ο Κλάτυ ήταν πολύ γλυκοτσούτσουνος, σου λέει. Βρήκε μια μιλφάρα 50 ετών και έκανε ομορφιές. Της είπε ότι είναι ελεύθερος, όχι παντρεμένος. Τον είδε στο instagram με τη σύζυγο την Κλαίρη κι έγινε ανάστα ο κύριος στην Αγγλία. Μέχρι ότι του έκαψε την πόρσε μπόξτερ την κατηγόρησε.

Και μετά, βγήκε η Αντρέα στον Τύπο κι έλεγε ότι είναι φλογερός εραστής, ότι έκανε τρελό παιχνίδι με τα πόδια της κι ότι εν τέλει είναι f**** horny για όσους καταλαβαίνουν και δεν της επέτρεπε να φοράει πλεκτά εσώρουχα. «Σαρωτικός», σου λέει η Αντρέα.

Αν και για μένα, δηλαδή, μια χαρά τον βρίσκω τον Κλάτυ, άπαξ κι είναι γλυκοαίματος. Δεν έκανε και τίποτα κακό στο φινάλε, αν ψάχνεται για τίποτα ξέμπαρκο, πολυγαμικά όντα είναι οι άντρες, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Κι ωραίος άντρας και σύγχρονος είναι. Με το ζελεδάκι του στο μαλλί, teen σκέτος ο Κλάτυ.

Έτσι είναι, μίστερ Κλάτυ. Στην πρώτη στραβή, θα σε πλακώσουνε και πού σε πονεί και πού σε σφάζει. Μέχρι ότι σε πετάξανε από το συνδικάτο των διαιτητών, επειδή είχες ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του πρώην παίκτη της Τσέλσι, του Όμπι Μίκελ, θα σου γράφουνε. Τα πάντα όλα.

Μέχρι ότι σου απαγορεύσανε να σφυρίζεις ματς της Έβερτον, γράφει το διαδίκτυο. Γιατί σ’ ένα ματς με τη Λίβερπουλ, γράφουνε ότι συμβουλεύτηκες τον Στίβεν Τζέραρντ κι έδειξες κόκκινη κάρτα στον Τόνι Χίμπερτ της Έβερτον.

Έτσι είναι. Χίλια δυο θα σου γράψουνε για να σε απομυθοποιήσουνε. Μέχρι κι αυτό που έγραψε το «Newcastle Evening Chronicle», ότι σε βάλανε σε αναστολή, επειδή υπήρξανε ανώνυμοι ισχυρισμοί για τυχερά παιχνίδια, ενδοοικογενειακή βία και χρήση ναρκωτικών. Που εμείς δεν το υιοθετούμε αυτό. Τίποτα δεν αποδείχτηκε. Τα γραπτά μένουν, ωστόσο, μίστερ Κλάτυ.

Μπας και ξηγήθηκες καμία μήνυση στην εφημερίδα αυτή ή στο σάιτ https://www.dailymail.co.uk/news/article-5210015/Mark-Clattenburg-caught-cheating-divorcee-50.html, που τα έγραψε;

Κατάλαβες, τώρα, μίστερ Κλάτυ, σε τι παπαριά έπεσες; Εκτός, βέβαια, κι αν δεν σε νοιάζει. Τότε, αλλάζει το πράγμα. Μπορεί να πεις ότι εγώ ήρθα στην Ελλάδα για να κάνω μια αρπαχτή, όπως στη Σαουδική Αραβία, κι ας γράφουνε ό,τι θέλουνε. Αλλιώς είναι τότε το έργο. Κι αν από τη Σαουδική Αραβία τον σουτάρανε τον Κλάτυ, αυτοί έχασαν κι εμείς κερδίσαμε. Θα δείξει. Πάντως, όσο έμεινε στην αραπιά ο Κλάτυ, δεν έκανε απολύτως τίποτα και γι’ αυτό τον σουτάρανε.

Είναι μαγκίτης, όμως, ο Μαρκ, αυτό έχω να πω εγώ και να σ’ το κλείσω. Αφού βρήκε στην Ελλάδα σχεδόν τα ίδια λεφτά με όσα έπαιρνε στη Σαουδική Αραβία, του βγάζεις το καπέλο. Είναι γίγαντας διαπραγματευτής. Πουλάει άποψη και παίρνει λεφτά. Το καλύτερο επάγγελμα, μακράν.

Τώρα, αν τα δικά του τα λεφτά δεν τα παίρνει ούτε η Σακελλαροπούλου, ούτε ο Μητσοτάκης, δυο φορές μαγκιά του. Και στο φινάλε, τι είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός μπροστά σ’ έναν αρχιδιαιτητή Άγγλο, που έχει σφυρίξει τελικούς Champions League…

 

Μήπως ο Μαρινάκης έφερε τον Κλάτενμπεργκ;

Ο Μαρκ Κλάτυ Κλάτενμπεργκ, που έκανε και τσαμπουκά με τον Ολυμπιακό, ήρθε στην Ελλάδα για αρχιδιαιτητής. Μάλιστα. Ποιος τον έφερε; Ερώτηση κάνω. Φυτευτός ήρθε; Από σπόντα ήρθε; Τον πρότεινε κάποιος; Ο ίδιος έπρεπε να το πει, λέω εγώ. Ρε, μπας και τον έφερε ο Μαρινάκης; Πολύ σοβαρά μιλάω. Ποιος έγραψε πρώτος ότι ο Κλάτυ θα είναι αρχιδιαιτητής και θα έχει βοηθούς τον Καπέλα και τον Σνόντι; Τα Μέσα του Μαρινάκη. Και γιατί να μην τον έχει φέρει ο Μαρινάκης, σου λέω εγώ. Κι απορώ, δηλαδή, πώς δεν το ψυλλιάστηκαν αυτό οι Σαββιδοτέχνες – Αλαφουζοτέχνες. Μια χαρά κόλαγε το ρεπορτάζ, ρε. Αφού το γράφανε πρώτα τα σάιτ του Μαρινάκη, πάει να πει ότι τον έφερε ο ίδιος ο Μαρινάκης. Κι αφού τον έφερε, σε ποιον θα την έδινε την είδηση, που λένε κι οι δημοσιογράφοι. Στα δικά του τα Μέσα θα την έδινε.

Βέβαια τώρα θα έπρεπε να βρουν λόγο γιατί ο Βαγγέλης του τάχωσε… Κι επειδή το παραμύθι δεν είχε δράκο, το βούλωσαν. Ή μάλλον ήλθε το πρωϊ και ξύπνησαν.

Μπέος και Μονεμβασιώτης έπιασαν στασίδι

Και μόλις έγινε αυτό με τον Ολυμπιακό, που έβγαλε ανακοίνωση κατά του Κλάτενμπεργκ, ο Μπέος με τον Μονεμβασιώτη πήγανε να πιάσουνε στασίδι. Μη τυχόν και δεν τους πάρει με καλό μάτι ο Κλάτυ. Λες κι είναι μαθητούδια στο γυμνάσιο που σηκώνουν το χέρι για να τους προσέξει η δασκάλα και να τους βάλει καλό βαθμό στο πρώτο δίμηνο. Ο Αχιλλέας, βέβαια, δεν τα κάνει αυτά. Πέντε γλώσσες μιλάει, είναι θεσμικό πρόσωπο της πολιτικής ζωής του τόπου, θα ζητήσει ένα ραντεβού, θα του τα ξηγήσει ωραία του Κλάτυ. Με το νι και με το σίγμα. Πώς παιζότανε το έργο επί Γκιρτζίκη, πώς έγινε η αλλαγή και ήρθε ο Σαββίδης στα πράγματα με δημοκρατικές διαδικασίες, τα πάντα όλα. Μεγάλη υπόθεση να μιλάς στη γλώσσα του αρχιδιαιτητή και του διαιτητή. Σε καταλαβαίνει και τον καταλαβαίνεις…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα