Κλάτενμπεργκ: Θέλει να εξασφαλίσει τους… επαγγελματίες

Ο Κλάτενμπεργκ το πέταξε για επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα και κάποιοι από τους διεθνείς έσπευσαν να στηρίξουν την ιδέα, προκειμένου να υλοποιηθεί το εγχείρημα. Ειδικά αυτοί που θεωρούν πως έχουν σίγουρα μια θέση στη δωδεκάδα των εκλεκτών του Άγγλου, επιζητούν με νύχια και με δόντια την υλοποίηση της πρόθεσης, όπως ο Τάσος Σιδηρόπουλος και ο Άγγελος Ευαγγέλου. Οι δυο τελευταίοι είναι αυτοί που επέλεξε ο πρόεδρος της ΚΕΔ για τα μπαράζ Ξάνθης-Παναιτωλικού, απ’ τα οποία κρίθηκε η 14η ομάδα που θα πάρει μέρος τη νέα σεζόν στη Super League1.

Με 70.000 ευρώ τον χρόνο, οι επαγγελματίες διαιτητές θα μπορούν να σφυρίζουν περισσότερα παιχνίδια και να έχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες ανέλιξης στην Ευρώπη. Όμως θα πρέπει η Super League να βγάλει από το ταμείο της πάνω από 800.000 ευρώ, πέρα από τα πρακτικά θέματα. Αν κάποιος επαγγελματίας αποδειχτεί λίγος και κάνει λάθη, με ποιον τρόπο θ’ αντικαθίσταται και από ποιον; Γιατί οι 12 επαγγελματίες διαιτητές θα έχουν τριετές συμβόλαιο.

Με τόσα χρήματα, μπορεί να έλθει η αφρόκρεμα της διαιτητικής Ευρώπης και να μην έχουμε γκρίνιες πως ο τάδε διαιτητής είναι του ενός παράγοντα και ο δείνα έχει σχέσεις με τον άλλο.

Όταν οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν εμπιστοσύνη, όχι στους διεθνείς διαιτητές, αλλά ούτε στον Κλάτενμπεργκ που παίρνει τις αποφάσεις, τότε πώς θα εγκριθεί η πρόταση για επαγγελματική διαιτησία;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα