bpbg
bpbg

«Κλέφτες κι αστυνόμοι» με τους κορωνο-παρτάκηδες στη Μύκονο

Το μασκαριλίκι συνεχίζεται στο «Νησί των Αμέμων», όπου έγινε και η πρώτη σύλληψη – Πώς στήνεται το πάρτι, πώς μοιράζονται οι προσκλήσεις, ποια είναι η ταρίφα

Δεν πέρασαν 24 ώρες από την ανάρτηση του iapopsi.gr για το μασκαριλίκι με το μασκαριλίκι με τις μάσκες και τον κορωνοϊό στη Μύκονο και όπως φαίνεται η πανδημία στο «Νησί των Ανέμων» αποκτά περισσότερο αστυνομικό παρά υγειονομικό  χαρακτήρα.

Αφενός γιατί έγινε ήδη η πρώτη σύλληψη για πάρτι σε βίλα όπου δεν τηρούνταν τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας. Αφετέρου γιατί ο τρόπος με τον οποίο «στήνονται» τα πριβέ ραντεβού του ξεφαντώματος μοιάζουν με αυτά που βλέπει κάποιος σε κινηματογραφικές ταινίες δράσης. Το δελτίο συμβάντων, λοιπόν, από τη Μύκονο λέει ότι το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία συνέλαβε έναν ενοικιαστή πολυτελούς εξοχικής κατοικίας ο οποίος ήταν υπεύθυνος για πάρτι όπου οι πολλοί καλεσμένοι δημιούργησαν συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού.

Όπως έλεγε και στο χθεσινό σχόλιό του το iapopsi.gr, το έργο των Αρχών σε αυτό το ιδιότυπο κυνήγι των παρτάκηδων καθίσταται πρακτικά αδύνατο, αφού αν δεν διαπιστώνεται αυτόφωρο αδίκημα, εισβολή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. σε ιδιωτικούς χώρους ασύλου εξαιρετικά δύσκολα θα συμβεί. Γι’ αυτό και η σύλληψη της Τετάρτης έγινε με την επίκληση των διατάξεων του νόμου περί διατάραξης κοινής ησυχίας.

Μέσω facebook και instagram οι προσκλήσεις

Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τους φύλακες έχουν γνώση και οι παρανομούντες, που στήνουν τα πριβέ πάρτι μέσω ηλεκτρονικών προσκλήσεων στο facebook και στο instagram, αντιγράφοντας την πατέντα που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί διοργανωτές ιδιωτικών πάρτι στην Ίμπιζα. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν ομάδες διοργανωτών από το «Νησί των Βαλεαρίδων» αλλά και από τον γαλλικό νότο να έχουν «μετασταθμεύσει» στη Μύκονο και στήνουν κρυφά, παράνομα και χωρίς άδεια, πάρτι σε πολυτελείς κατοικίες που τις νοικιάζουν γι’ αυτό τον σκοπό με τη συμμετοχή 500 και 1.000 ατόμων. Διάσημοι djs από το εξωτερικό ανεβάζουν τη διάθεση των πελατών, στα 3-4 τέτοια πάρτι που διοργανώνονται εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα, αφού εντοπιστεί το στίγμα συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων αρχίζει το «προμοτάρισμα» του πάρτι με αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος στα social media. Παράλληλα, «κράχτες» των οργανωτών διαδίδουν τη φήμη σε γνωστά καταστήματα και beach bar της Μυκόνου.

Η ταρίφα

Φυσικά η είσοδος-συμμετοχή στο πριβέ ξεφάντωμα δεν είναι δωρεάν. Η ταρίφα ξεκινάει από τα €150 και μπορεί να φτάσει έως και το χιλιάρικο, αναλόγως τον πελάτη του οποίου το… πορτοφόλι έχει «σκαναριστεί» διαδικτυακά ή διά ζώσης.

Όσο για τις πληρωμές, αυτές γίνονται με μετρητά ή με POS σε λογαριασμούς του εξωτερικού. Όταν, τέλος, επιβεβαιωθεί ότι το… παραδάκι έπεσε, ο «επίτιμος»  προσκεκλημένος επιδεικνύει την ατομική του πρόσκληση, φορά κι ένα βραχιολάκι που παίζει τον ρόλο του πάσου, και το γλέντι ξεκινάει…

Διαβάστε επίσης