Κλείνει μουσουλμανικό τέμενος στη Γαλλία

Προσευχές νομιμοποιούν «την προσφυγή στον ένοπλο τζιχάντ (ιερό πόλεμο)

Το μουσουλμανικό τέμενος στην πόλη Αλόν της δυτικής Γαλλίας διαχειρίζονται δυο μουσουλμανικοί σύνδεσμοι και φιλοξενεί περί τους 300 πιστούς, στις προσευχές των οποίων γίνεται επίκληση στον «ιερό πόλεμο (τζιχάντ)». Από τις Γαλλικές Αρχές ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας για το κλείσιμο του τεμένους. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι προσευχές και η δραστηριότητα αυτού του χώρου λατρείας, που προσελκύει άτομα που ανήκουν ή πρόσκεινται στο ριζοσπαστικό ισλαμικό κίνημα, νομιμοποιούν την προσφυγή στον ένοπλο τζιχάντ, τον θάνατο, το μαρτύριο, τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών και την προσφυγή στη βία, το μίσος και τις διακρίσεις, καθώς και τη σαρία», εξηγεί ανακοίνωση της νομαρχιακής αρχής της Σαρτ.

Αυτά τα στοιχεία μπορούν να χαρακτηρισθούν δηλώσεις ή δραστηριότητες «που υποκινούν την βία, το μίσος και τις διακρίσεις, προτρέποντας σε τρομοκρατικές ενέργειες ή δικαιολογώντας τέτοιες ενέργειες» που απαγορεύονται από τον νόμο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Με βάση τα στοιχεία αυτά, κατόπιν αιτήματος του κ. υπουργού Εσωτερικών, ο κ. νομάρχης της Σαρτ ξεκίνησε διαδικασία για το κλείσιμο αυτού του χώρου λατρείας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα