Κλείνει τις παμπ, δεν ανοίγει τα γήπεδα ο Μπόρις Τζόνσον στην Βρετανία

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων με κορονοϊό στην Βρετανία φαίνεται ότι στέλνει στις καλένδες το αίτημα των αγγλικών ομάδων να γίνονται με ελεγχόμενη προσέλευση τα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ από την 1η Οκτωβρίου.

Σήμερα το μεσημέρι (22/9) ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα καλέσει τους κατοίκους της χώρας  να εργάζονται από το σπίτι και θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη λειτουργία των παμπ, των εστιατορίων και των μπαρ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το γρήγορα επιταχυνόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Την ίδια ώρα ο  υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Μάικλ Γκόουβ, έκαψε το σενάριο της κυβέρνησης που ήθελε στη 1η Οκτωβρίου την παρουσία κόσμου στα αγγλικά γήπεδα, έστω και με περιορισμένη χωρητικότητα, φαντάζει ολοένα και πιο αδύνατο:

”Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι μια μαζική επιστροφή στα γήπεδα, σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, δεν θα ήταν σωστή. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να παγώσουμε τις σκέψεις για παρουσία φιλάθλων στους αγώνες”, σχολίασε ο Γκόουβ.

Αν και υπήρξαν “πιλοτικά προγράμματα” με την προσδοκία να επιτραπεί στις αρχές του Οκτώβρη η επιστροφή των φιλάθλων, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού τον τελευταίο μήνα στην Αγγλία, τέθηκαν υπό αναθεώρηση. Μάλιστα, αναμένεται σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να προβεί στην ανακοίνωση νέων μέτρων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα