«Κλειδί» για τη ρευστότητα η τραπεζική ενοποίηση

«Η πλήρης αποκατάσταση της πρόσβασης της Ελλάδας -και των χρηματοπιστωτικών της ιδρυμάτων- στις διεθνείς αγορές, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο προκειμένου η χώρα μας να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Και για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τον ευρωπαϊκό νότο και ολόκληρη την Ευρωζώνη, απαιτείται να προχωρήσει τάχιστα η τραπεζική ενοποίηση».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο των προέδρων του Παγκόσμιου Δικτύου Γερμανικών Επιμελητηρίων με τίτλο «Ευρωπαϊκά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια: Ένα ισχυρό δίκτυο για τις ΜμΕ, την ανταγωνιστικότητα και την εκπαίδευση», που πραγματοποιείται σήμερα στο Μιλάνο.

Σημείωσε ακόμη -όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- ότι «τα παιχνίδια με την τραπεζική πίστη, που κορυφώθηκαν στην περίπτωση της Κύπρου, βλάπτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και συνολικά της Ευρωζώνης. Υπάρχει, πράγματι, ανάγκη να σπάσει ο κρίκος μεταξύ τραπεζικών και δημοσιονομικών κρίσεων. Αλλά αυτό δεν μπορεί να επιχειρηθεί σε βάρος της σταθερότητας και της αξιοπιστίας των τραπεζικών συστημάτων».

Διαβάστε επίσης