Κληρώθηκαν οι 4 ένορκοι για τη δίκη της υπόθεσης «Πυθία»  

Για τις 14 Μαΐου διέκοψε το δικαστήριο

Στην κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, που θα δικάσουν την υπόθεση, για το “σχέδιο Πυθία” της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς επίσης και τις τηλεφωνικές υποκλοπές της εποχής, περιορίστηκαν οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η δίκη δεν ξεκίνησε σήμερα, καθώς εκδικαζόταν υπόθεση δολοφονίας και το δικαστήριο διέκοψε, για την υπόθεση “Πυθία”, για τις 14 Μαΐου.

Ωστόσο, ο συνήγορος του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη δήλωσε κώλυμα στο πρόσωπό του, ενημερώνοντας το δικαστήριο μέσω συνεργάτη του πως δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη σήμερα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Basil William, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, χωρίς να εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης.

Πρόκειται για τον πρώην υπάλληλο της αμερικάνικης πρεσβείας, στον οποίο έχει αποδοθεί το κακούργημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας από κοινού με άγνωστους δράστες κατ’ εξακολούθηση που αφορά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005. Σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ήδη από το 2015, όταν η υπόθεση ήταν στο στάδιο της ανάκρισης.

Ως μάρτυρες παραβρέθηκαν στο δικαστήριο οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κώστας Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Η υπόθεση αφορά τις τηλεφωνικές υποκλοπές (2004-2005) και το σχεδιο «Πυθία», για προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005.

Σύμφωνα με την κατηγορία ο William Bsail, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση, να λάβει απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης