Κλοπ: «Όποιος δεν κάνει εμβόλιο είναι σα να οδηγεί μεθυσμένος»

Η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς και ο Γιούργκεν Κλοπ παρομοιάζει όσους οδηγούν μεθυσμένοι να κάνουν το εμβόλιο εναντίον του κορωνοϊού.

Ο Γερμανός προπονητής προέβη σε σχετικές δηλώσεις, καθώς όλοι στην ομάδα του είναι εμβολιασμένοι, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ, μόλις επτά ομάδες της Premier League είναι αυτές που έχουν ποσοστό άνω του 50% των παικτών τους εμβολιασμένους.

«Σε μας το 99% είναι εμβολιασμένοι. Δεν χρειάστηκε να πείσω τους παίκτες μου, ήταν μια απόφαση που λήφθηκε φυσικά από την ομάδα. Στο μυαλό μου είναι κάτι σαν να οδηγείς μεθυσμένος. Πιθανότατα όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια περίσταση που είχαμε πιει 1-2 μπίρες και νιώσαμε πως μπορούμε να οδηγήσουμε, αλλά βάσει του νόμου δεν πρέπει να το κάνουμε κι έτσι δεν οδηγάμε. Αυτός ο νόμος δεν είναι για να προστατέψει εμένα όταν έχω πιει δυο μπίρες και θέλω να οδηγήσω. Είναι για να προστατέψει τους άλλους από μένα που είμαι μεθυσμένος. Για μένα με το εμβόλιο ισχύει ακριβώς το ίδιο. Δεν εμβολιάζομαι μόνο για να προστατευτώ, αλλά για να προστατεύσω και τους άλλους γύρω μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο κόουτς των «κόκκινων» έσπευσε να προσθέσει τα εξής: «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι περιορισμός της ελευθερίας σου, γιατί αν είναι, τότε και το να μην σου επιτρέπεται να πίνεις και να οδηγείς είναι επίσης περιορισμός της ελευθερίας σου. Εγώ εμβολιάστηκα γιατί νοιάζομαι για τον εαυτό μου, αλλά ακόμη περισσότερο για τους άλλους γύρω μου. Αν κολλήσω κορωνοϊό και υποφέρω, είναι λάθος μου. Αν κολλήσω και τον μεταδώσω, είναι πάλι λάθος μου και όχι των άλλων»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα