Κοιμήθηκε ζωγράφος και ξύπνησε Πριγκίπισσα

Μοιάζει σαν παραμύθι αφού για την πρωταγωνίστρια έχει καλό τέλος. Ο λόγος για τη ζωγράφο και γλύπτρια Ντελφίν Μποέλ, η οποία μετά από δεκαετίες μαχών στα δικαστήρια κατάφερε να αναγνωριστεί από τον πρώην Βασιλιά του Βελγίου Αλβέρτο τον 2ο ότι είναι κόρη του.

Οι δικηγόροι του πρώην Βασιλιά που αποσύρθηκε από τον θρόνο για λόγους υγείας, ανακοίνωσαν ότι βασιζόμενοι σε επιστημονικά δεδομένα κατέληξαν ότι ο Αλβέρτος είναι ο βιολογικός πατέρας της Ντελφίν Μποέλ. Η υπόθεση έκλεισε με αυτόν τον τρόπο αφού συμφώνησε, ή καλύτερα αναγκάστηκε να κάνει τεστ DNA.

Ο Αλβέρτος ποτέ δεν είχε αρνηθεί δημόσια ότι είναι ο πατέρας της Μποέλ αλλά αρνιόταν να κάνει τεστ DNA.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρώην μονάρχης ενημερώθηκε ότι πρέπει να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση που τον υποχρέωνε να κάνει τεστ DNA και για κάθε μέρα που δεν θα το έκανε θα πλήρωνε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ο Αλβέρτος ο 2ος, που παραιτήθηκε το 2013 από τον θρόνο για λόγους υγείας, δήλωσε ότι αποφάσισε να δώσει τέλος με αξιοπρέπεια σε μια επίπονη διαδικασία. Από την πλευρά της Μποέλ, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι από την μια αντέδρασε με ανακούφιση αλλά η πληγή που άνοιξε πριν από χρόνια δεν θα επουλωθεί.

Για χρόνια υπήρχαν φήμες για τη σχέση του Αλβέρτου με την μητέρα της Ντελφίν Μποέλ, μιας αριστοκρατικής γυναίκας συζύγου βιομηχάνου, αλλά η βόμβα για την ύπαρξη παιδιού από αυτήν τη σχέση έσκασε με τη δημοσίευση της βιογραφίας της συζύγου του Αλβέρτου της Βασίλισσας Πάολα το 1999.

Σημειώνεται ότι η Ντελφίν Μποέλ, η οποία μοιάζει απίστευτα με πολλά μέλη της Βασιλικής Οικογένειας του Βελγίου, αποφάσισε πριν από έξι χρόνια να κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες.

Τώρα, με την αναγνώρισή της και επίσημα από τον πρώην Βασιλιά, είναι 15η στη σειρά διαδοχής στον θρόνο και παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος της δήλωνε ότι ο στόχος της δεν ήταν να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας αλλά να δικαιωθεί σε προσωπικό επίπεδο και να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

Πάντως, αν η βασιλική οικογένεια ταξιδέψει με αεροπλάνο και σκοτωθούν όλοι σε δυστύχημα, τότε η Ντελφίν Μποέλ θα γίνει αυτόματα βασίλισσα. Επίσης, μπορεί να ανακηρυχθεί Πριγκίπισσα και να κληρονομήσει μέρος της περιουσίας του Αλβέρτου όταν αυτός πεθάνει…

Διαβάστε επίσης