Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη-Βενιζέλου (με χάπια η Φώφη)

Η κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την πορεία της Δημοκρατίας έχει προκαλέσει ουκ ολίγες συζητήσεις σε όλα τα κόμματα

Η κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την πορεία της Δημοκρατίας έχει προκαλέσει ουκ ολίγες συζητήσεις σε όλα τα κόμματα.

Η συζήτηση διεξήχθη την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός, πέραν του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είχε ως συνομιλητές τον καθηγητή τού Χάρβαρντ, Ντανιέλ Ζίμπλατ, την πρύτανη του Πάντειου, Χριστίνα Κουλούρη, και την Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Έλενα Παπούλια. Την εκδήλωση συντόνισε ο επίσης καθηγητής πανεπιστημίου και βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτρης Καιρίδης. Η συζήτηση περιεστράφη σχετικά με την πορεία της δημοκρατίας από την εποχή των φιλελεύθερων επαναστάσεων στην Ευρώπη και την Αμερική μέχρι σήμερα και στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι ο Ζίμπλαντ έχει γίνει πασίγνωστος για το βιβλίο του «How Democracies Die», όπου αναλύει τους σημερινούς κινδύνους που διατρέχουν οι σύγχρονες δημοκρατίες, όπως η Αμερική επί Τραμπ. Στα πολιτικά στέκια προσπαθούν να εξηγήσουν την κοινή εμφάνιση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο, και οι περισσότερες εκτιμήσεις καταλήγουν ότι ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει νέα προσέγγιση του μεσαίου χώρου. Πάντως, από ό,τι έμαθα, την εκδήλωση τη βιντεοσκόπησαν στη Χαριλάου Τρικούπη και τη βλέπουν και την ξαναβλέπουν αποκρυπτογραφώντας το τι ειπώθηκε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα