Κοινή συνεδρίαση τριών επιτροπών της Βουλής για το Μάτι ζήτησε το ΚΙΝΑΛ από τον Βούτση

Την σύγκληση σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπως επίσης και αυτή της Παραγωγής κι Εμπορίου ζητά το ΚΙΝΑΛ από τον πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτση, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Μάτι, οι οποίοι βλέπουν πως 10 μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά αντιμετωπίζουν τεράστια εμπόδια ως προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στην επιστολή οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεώργιος Δημήτριος Καρράς, Οδυσσέας  Κωνσταντινόπουλος, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Μιχάλης  Τζελέπης τονίζουν:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους στο Μάτι, τον Ν. Βουτζά, τη Ραφήνα και την Κινέττα και αφορούν: την έκδοση αδειών επισκευής, την αποκομιδή του αμιάντου, τις κατεδαφίσεις ακατάλληλων οικημάτων, την αξιοποίηση του Ειδικού Λογαριασμού για τους πυρόπληκτους, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ για έργα πρόληψης από τις πυρκαγιές.

Σε συνέχεια του από 10/05/2019 κοινοβουλευτικού σας διαλόγου με τη βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου, σας παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε σε Κοινή Συνεδρίαση τις Διαρκείς Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Παραγωγής & Εμπορίου με τη συμμετοχή των αρμοδίων Υπουργών προκειμένου να συζητηθούν τα εκκρεμή ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου περιοχών της Αττικής. Στη συζήτηση προτείνουμε να κληθούν οι επιτροπές κατοίκων των πληγεισών περιοχών.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν.Δ., Κ.Κ.Ε., ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προκειμένου να συνυπογράψουν το παρόν αίτημά μας”.

Διαβάστε επίσης