Κόκκινη κάρτα στην προπαγάνδα του ΠΑΟΚ από τον Κλάτενμπεργκ

Κόκκινη κάρτα στην προπαγάνδα του ΠΑΟΚ έβγαλε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, καθώς αποδόμησε τα παραμύθια των υπαλλήλων του Ιβάν Σαββίδη για όσα ισχυρίστηκαν στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ο Άγγλος πρόεδρος της ΚΕΔ απένειμε το εύσημα στον Ολλανδί Νιχάους για τη διαιτησία του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυση επίμαχων φάσεων που έκανε για τη 12η αγωνιστική, κατηγορηματικά τόνισε πως σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Άρη στη φάση με τον Πασχαλάκη και τον Μπερτόλιο, ότι σωστά ο Νιχάους πήρε πίσω το πέναλτι που έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ και “κιτρίνισε” τον Τζόλη για θέατρο και ότι στην τελευταία φάση του αγώνα, όπου ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα του Άρη, Μπουσέ, πριν η μπάλα χτυπήσει στο χέρι του Μπακαλιάνη.

Αναλυτικά ο Κλάτενμπεργκ παρατήρησε για το ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ:

Στην υπόδειξη πέναλτι του Νιχάους υπέρ του Άρη, ακούγονται στην ενδοεπικοινωνία οι διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ, με τον Ολλανδό τεχνικό να συνιστά ψυχραιμία και ότι η φάση ελέγχεται και από το VAR. Ο VAR Ρούπερτι ενημερώνει τον Νιχάους ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και ότι η απόφαση να δοθεί πέναλτι είναι σωστή.

Ο Κλάτενμπεργκ «συμφωνεί με τον καταλογισμό του πέναλτι διότι ο επιτιθέμενος κάνει πρώτος επαφή με την μπάλα με το δεξί του πόδι και η μπάλα έρχεται στη συνέχεια σε επαφή με τα τεντωμένα χέρια του τερματοφύλακα, ο οποίος συγκρούεται με το δεξί πόδι του επιτιθέμενου προκαλώντας παράβαση».
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νιχάους υποδεικνύει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για πτώση του Τζόλη, αλλά ο VAR Ρούπερτι τον καλεί και λέει πως δεν υπάρχει επαφή του Σούντγκρεν, ενώ παράλληλα ακούγονται διαμαρτυρίες από την πλευρά του Άρη που φωνάζουν «no penalty».

Ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί πως η προσπάθεια του Τζόλη ήταν «μία καθαρά ενέργεια προσποίησης με σκοπό να εξαπατηθεί ο διαιτητής» και σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΔ σωστά ο Νιχάους άλλαξε την αρχική του απόφαση και έδωσε κίτρινη κάρτα στον άσο του ΠΑΟΚ.

Ο Κλάτενμπεργκ σε αυτή τη φάση σχολίασε και το ξεκίνημά της, τονίζοντας πως ο Τζόλης έδειξε ικανός να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας παρά τα μαρκαρίσματα που δέχθηκε από τους παίκτες του Άρη και ότι σωστά ο Νιχάους έδειξε παίζεται για να εξελιχθεί η υποσχόμενη επίθεση του ΠΑΟΚ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σε ένα γέμισμα του ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι υποστηρίζοντας πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπακαλιάνη. Ο Νιχάους έληξε το ματς μετά από αυτή τη φάση και ο VAR συμφώνησε μαζί του ότι μπορεί να λήξει το παιχνίδι, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι. Ο Κλάτενμπεργκ διαφώνησε με τη διαχείριση που έγινε από τους Ολλανδούς διαιτητές, τονίζοντας πως θα έπρεπε να ελεγχθεί πρώτα και η συγκεκριμένη φάση και να παρθεί απόφαση και για αυτήν πριν ολοκληρωθεί το ματς. Ωστόσο, ο Βρετανός αρχιδιαιτητής διαφωνεί ότι υπήρξε πέναλτι, καθώς θεωρεί ότι πριν το χέρι του Μπακαλιάνη «επιτιθέμενος του ΠΑΟΚ κάνει ξεκάθαρη κίνηση για να μπλοκάρει τον τερματοφύλακα του Άρη και αυτήν ήταν η πρώτη παράβαση που υπήρξε, επομένως θα έπρεπε να υποδειχθεί φάουλ υπέρ της γηπεδούχου ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα