Κόκκινο άναψαν Γερμανία και Αγγλία στην UEFA

Το σχέδιο με τις προτεινόμενες αλλαγές στο Champions League από το 2024 και μετά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις ευρωπαϊκές λίγκες, με την Γερμανία και την Αγγλία να είναι κάποιες από αυτές.

«Η λίγκα μας αποφάσισε 100% να είναι ενάντια σε αυτό το πλάνο», τόνισε Ράιναρντ Ράουμπαλ, πρόεδρος της Ντόρτμουντ και της γερμανικής λίγκας (εκπροσωπεί τις ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας). «Και ο Ντέιβιντ Γκιλ έχει την ίδια άποψη. Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί κάποια λύση χωρίς την Γερμανία και την Αγγλία», συνέχισε.

«Αυτή η διοργάνωση είναι τυπικού αμερικάνικου στυλ, ένα είδος κλειστής λίγκας. Στην Ευρώπη έχουμε παραδοσιακή ποδοσφαιρική πυραμίδα και στην Γερμανία έχουμε τον μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων. Φτάσαμε εκεί βήμα-βήμα και δεν θέλουμε να τα καταστρέψουμε όλα με μία απόφαση. Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι εθνικές διοργανώσεις είναι το πιο σημαντικό. Αν κάνουμε μία πυραμίδα όπως την θέλει η ECA (η ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων) τότε αυτό θα είναι πολύ επικίνδυνο», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε επίσης