Κόλλησε κορωνοϊό ένας στους πέντε που είδαν τον αγώνα της Αταλάντα με τη Βαλένθια

Η αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Βαλένθια, την περσινή σεζόν, αποτέλεσε… βόμβα για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα calzioefinanza.it, όπου σημειώνεται πως φαίνεται να μολύνθηκε ένας στους πέντε φιλάθλους που ήταν παρόντες στο γήπεδο, όπως επιβεβαιώνει νέα έρευνα.

Η INTWIG, μια εταιρεία έρευνας, ανάλυσης δεδομένων και επικοινωνίας, πραγματοποίησε μια μελέτη για να εξηγήσει τα δεδομένα σχετικά με την υπερβολική θνησιμότητα από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, αναλύοντας την ιστορική θνησιμότητα κάθε δήμου, προέκυψε ότι οι θάνατοι που οφείλονται στον ιό SarsCov2 στην επαρχία του Μπέργκαμο ήταν στην πραγματικότητα πάνω από 6.000, διπλάσιοι από αυτούς που δηλώθηκαν επίσημα (3.100).  Με βάση αυτό διαπιστώθηκε ότι περίπου το 36% των κατοίκων της επαρχίας είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Τα δεδομένα επιβεβαιώθηκαν επίσης από έρευνα του Institute Mauro Negri του Μπέργκαμο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό EBioMedicine.

Σύμφωνα με την ανάλυση, βασικό ρόλο στη μετάδοση του ιού έπαιξε ο αγώνας της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο Μιλάνο. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.402 οπαδοί της ομάδας του Μπέργκαμο που παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση για το Champions League στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σαφή: πάνω από το 1/5 των οπαδών που ερωτήθηκαν (ίσοι με 7.800-8.200 άτομα που παρευρέθηκαν στο γήπεδο) δήλωσαν ότι είχαν συμπτώματα τις δύο εβδομάδες μετά το παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους φιλάθλους μετακινήθηκαν οργανωμένα με λεωφορεία (19%) ή με αυτοκίνητο με φίλους (67%) και στη συνέχεια με το μετρό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα