Κόλλησε “ραγκουσίτιδα” ο Τσίπρας

Οι επιπτώσεις από την παρέα με τον Γιάννη Ραγκούση είναι μεγάλες ως φαίνεται για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι μολύνθηκε από τη “ραγκουσίτιδα”. Είναι μία ίωση που σε προσβάλλει και βλέπεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ακροδεξιό.

Έτσι ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο στη σημερινή επίσκεψη του στη Λιβαδειά να αντιγράψει τα όσα λέει ο πρώην ΠΑΣΟΚος και νυν φανατικός ΣΥΡΙΖΑίος Γιάννης Ραγκούσης. «Είμαστε μπροστά στην παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς. Οφείλουμε να μην το αντιμετωπίσουμε μόνο ως κόμμα, αλλά ότι είναι θέμα δημοκρατίας και, συνεπώς πρέπει να ταχθούμε από κοινού σε ένα αγώνα για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις», είπε ο κ. Τσίπρας και οι κάτοικοι της Λιβαδειάς έψαχναν να δουν πως παλινόρθωσε το κράτος της δεξιάς, από τη στιγμή που και στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και στην κρατική μηχανή έχουν αξιοποιηθεί ένα σωρό στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Εκτός εάν ο κ. Τσίπρας υιοθετεί το αξίωμα που λέει ότι “οι δικοί μας ΠΑΣΟΚοι είναι άριστοι, ενώ του Μητσοτάκη οι ΠΑΣΟΚοι είναι μιάσματα”.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε στο ίδιο σλόγκαν που χρησιμοποίησε και προεκλογικά, το οποίο δεν το βοήθησε. Έτσι μίλησε για τακτική εκδικητικότητας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είπε ακόμη πως η κυβέρνηση προχωρά σε μειώσεις μισθών, με τους ακροατές του να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μην τους… πάρει τα χρήματα  η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το μεταναστευτικό

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού, που επί ημερών του διογκώθηκε με την τακτική της πρόσκλησης προς όλους και των ανοιχτών συνόρων. Έτσι άσκησε κριτική αναφερόμενος στα προβλήματα της ανεργίας, στο προσφυγικό, την κλιματική αλλαγή. Για το προσφυγικό είπε πως «δεν αρκεί η επικοινωνία» και πως η κυβέρνηση «σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας που εξέθρεψε».

Για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύεται και μέσω του οποίου θέλει να μπουν οι βάσεις για τη δημοκρατική παράταξη. Σε ένα κοινό, με έντονη και τη νεανική παρουσία, σε κεντρική καφετέρια της πόλης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτές οι συζητήσεις μάς βοηθούν να κάνουμε ‘ταμείο’», «μας δίνεται ο χρόνος να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους του μόχθου», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιλέγει τον εύκολο δρόμο, αλλά το δρόμο μιας νέας αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους πολίτες. Σε αυτήν την προσπάθεια έχουν σημαντικό ρόλο οι νέες τεχνολογίες, είπε, παραπέμποντας στην ψηφιακή πλατφόρμα που εγκαινίασε το κόμμα ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει πλατφόρμα διαλόγου. Στόχος, όπως υπογράμμισε, είναι «να πετύχουμε ένα πείραμα συμμετοχής, φτιάχνοντας το κόμμα της νέας εποχής».

Είπε ότι αυτό το «πείραμα» δεν γίνεται σε μια μέρα, για να σημειώσει πως στον δρόμο για το Συνέδριο, «θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για να δώσουμε απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της εποχής». «Εμείς δεν γεννηθήκαμε στις καρέκλες της εξουσίας», σχολίασε και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ο Τσίπρας», δηλαδή ο πρόεδρός του, αλλά ο κόσμος του και τα απλά στελέχη.

Στο ακροατήριο του κ. Τσίπρα ήταν και ο βιρτουόζος του κλαρίνου -χωρίς το όργανό του-Γιώργος Μάγκας

 Με τον Μάγκα

Νωρίτερα, κατά τον περίπατο του στην πόλη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, ενώ μεταξύ των στιγμιότυπων, και ένα θερμό τετ-α-τετ που είχε στον πεζόδρομο με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γιώργο Μάγκα. Ο λαϊκός μουσικός βρισκόταν ανάμεσα στους πολίτες που περίμεναν να υποδεχθούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη τους. «Να ξανακερδίσεις, για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον απλό κόσμο», του ευχήθηκε, αγκαλιάζοντάς τον και καλώντας τον να μείνει «αιώνια». «Όχι ρε φίλε αιώνια, αιώνια είναι η τέχνη η δικιά σου», του απάντησε, χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Διαβάστε επίσης