ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: «Το “μαγαζί” Τσίπρα χρεοκόπησε και οι “πελάτες” τώρα εκδικούνται»

Τη βεβαιότητά του ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι σκευωρία, αλλά όχι η μόνη, καταθέτει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Α» ο βουλευτής της Ν.Δ. - Τι λέει για Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλο

Τη βεβαιότητά του ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι σκευωρία, αλλά όχι η μόνη, και πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν μια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να ελέγξει συνολικά τη Δικαιοσύνη, καταθέτει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Α» ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Συνέντευξη στον Νίκο Τσαγκατάκη

Αναφερόμενος εξάλλου στο φλέγον θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, ώστε αν χρειαστεί να ενεργήσει». Όσο για  το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που ξεσήκωσε κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Κυρανάκης εξήγησε πως χρέος της κυβέρνησης είναι να βάλει ένα τέλος στο χάος που δημιουργείται στην πρωτεύουσα «από 50 ή 100 ανθρώπους που αποφασίζουν να κλείσουν τους δρόμους, απλά επειδή θέλουν να κάνουν το καπρίτσιο τους».

-Κύριε Κυρανάκη, σε μία πυκνή σε γεγονότα περίοδο ξεχωρίζει ασφαλώς η κατάθεση του πορίσματος του κόμματός σας για την υπόθεση NOVARTIS. Να ρωτήσω κατ’ αρχάς το απλό: σκάνδαλο ή σκευωρία;

«Η σκευωρία δεν αφορά μόνο την υπόθεση Novartis αλλά και άλλες υποθέσεις εμφανών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά μόνο την υπόθεση Novartis έχει αποδειχθεί πως δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών. Υπήρξε όμως χρηματισμός γιατρών και άλλων στελεχών νοσοκομείων ή επαγγελματιών υγείας. Και δυστυχώς αυτό το πραγματικό σκάνδαλο Novartis δεν έχει διερευνηθεί.

»Με ευθύνη της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν έχει γίνει η παραμικρή έρευνα και δεν έχουν εισπραχθεί από το ελληνικό δημόσιο τα χρήματα που έχουν έρθει από τον τροφοδότη ελβετικό λογαριασμό της Novartis. Από αυτό τον λογαριασμό έφτασαν στην Ελλάδα 218 εκατομμύρια ευρώ σε εμβάσματα, τα οποία κατέληξαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

»Το μόνο που ενδιέφερε την Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν να στοχοποιηθούν χωρίς το παραμικρό στοιχείο και με κατασκευασμένους μάρτυρες οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που συνιστά μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία.

»Με βάση τα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τις καταθέσεις κορυφαίων εισαγγελικών λειτουργών στην Προανακριτική Επιτροπή, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβαινε σε ανοιχτές ποινικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η Novartis, και τις διαμόρφωνε μαζί με τους συνεργούς του προς όφελος δικό του και της τότε κυβέρνησης».

«Το μόνο που ενδιέφερε την Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν να στοχοποιηθούν χωρίς το παραμικρό στοιχείο και με κατασκευασμένους μάρτυρες οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που συνιστά μια πρωτοφανή πολιτική σκευωρία»

-Εκτιμάτε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ενήργησε αυτοβούλως σε όλη αυτή την υπόθεση και, αν όχι, γιατί μοιάζει να μένει στο απυρόβλητο ο Αλέξης Τσίπρας;

«Ήταν μια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να ελέγξει συνολικά τη Δικαιοσύνη μέσω του κ. Παπαγγελόπουλου. Με αυτό το κριτήριο επελέγη για να τοποθετηθεί στην κυβέρνηση, και όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία και τις μαρτυρίες αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί που έβγαζε πολλά λεφτά”, όπως το αποκάλεσε ο κ. Παππάς. Το “μαγαζί”, όμως, χρεοκόπησε και οι “πελάτες” τώρα εκδικούνται.

»Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκύψει πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας στα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να πείσει ότι δεν ήξερε τίποτα για όσα αποδεικνύεται πως έκαναν οι υπουργοί του. Ούτε για το παραδικαστικό Παπαγγελόπουλου, ούτε για το παρακράτος Καμμένου, ούτε για τις συνομιλίες Παππά-Μιωνή. Η πολιτική ευθύνη, όμως, για όλα αυτά βαραίνει τον ίδιο».

-Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις Μιωνή και Καλογρίτσα, στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν λασπολογία όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κατηγορούν την κυβέρνηση για αντιπερισπασμό. Τι απαντάτε;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μιλάει όσο θέλει για αντιπερισπασμό, αλλά όλοι οι Έλληνες έχουν καταλάβει πλέον ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του κ. Τσίπρα ήταν πρωταγωνιστής αντιθεσμικών και παράνομων παρεμβάσεων, με εκβιασμούς επιχειρηματιών, στήσιμο διώξεων, προσπάθεια ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων και ελέγχου των ΜΜΕ με παράνομους διαγωνισμούς και εικονικές συμβάσεις με τις οποίες διοχετεύονταν εκατομμύρια σε ευνοούμενους.

»Υπάρχουν ηχητικά και μαρτυρίες από τους εμπλεκόμενους σε αυτές τις δυσώδεις υποθέσεις. Το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται. Η σιωπή του κ. Τσίπρα για τις δραστηριότητες του “White House” και για τα όσα προέκυψαν από τη μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα κατά της λιβανέζικης εταιρείας δεν δείχνει τίποτα άλλο, παρά μόνο ενοχή».

«Η σιωπή του κ. Τσίπρα για τις δραστηριότητες του “White House” και για τα όσα προέκυψαν από τη μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα δεν δείχνει τίποτα άλλο, παρά μόνο ενοχή»

-Προ ημερών χαρακτηρίσατε «γελοιότητες» τις αιτιάσεις Ραγκούση περί «Χούντας», με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Ο νέος πλέον νόμος έχει όντως αντιδημοκρατικά «ψήγματα», όπως επιμένει η αντιπολίτευση;

«Επιτρέψτε μου να μη σχολιάσω τις τοποθετήσεις του κ. Ραγκούση. Όποιος ρίξει μια ματιά στις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου μπορεί να καταλάβει εύκολα αν είναι αντιδημοκρατικό ή θυμίζει “Χούντα”, όπως δήλωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που υποσχεθήκαμε στον πολίτη προεκλογικά και επιχειρούμε να κάνουμε πράξη με τον συγκεκριμένο νόμο, είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του.

»Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο οι μικρές μειοψηφίες να ταλαιπωρούν καθημερινά 5 εκατομμύρια κατοίκους του λεκανοπεδίου, να κάνουν τη ζωή δύσκολη στους ιδιοκτήτες μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο κέντρο, να καθυστερούν ανθρώπους που θέλουν να πάνε στη δουλειά τους, ή να εμποδίζουν γονείς που θέλουν να πάνε το παιδί τους στον γιατρό. Έχουμε χρέος να βάλουμε ένα τέλος στο χάος που δημιουργείται στους δρόμους της πρωτεύουσας από 50 ή 100 ανθρώπους που αποφασίζουν να τους κλείσουν, απλά επειδή θέλουν να κάνουν το καπρίτσιο τους».

-Φάκελος ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα κλιμακώνει κάθε μέρα και περισσότερο τις προκλήσεις της. Μήπως τελικά η Ελλάδα είναι μόνη της και με δεμένα τα χέρια, αφού δεν ζητάει τίποτα από έναν ταραξία που ζητάει τα πάντα;

«Σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται, εμείς οφείλουμε να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα ισχυροποιείται και με τους συμμάχους στο πλευρό της προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, ώστε αν χρειαστεί να ενεργήσει. Σε στρατιωτικό επίπεδο είμαστε πλέον πολύ πιο έτοιμοι, έχουμε θωρακιστεί αμυντικά και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση, όπως συνέβη τον περασμένο Μάρτιο, όταν αντιμετωπίσαμε την κρίση στον Έβρο χάρη στην αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.

»Πριν λίγες ημέρες θέσαμε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Borrell, υπήρξε σαφής καταδίκη της απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και ταυτόχρονη η υποχρέωσή του να υποβάλει κατάλογο μέτρων, δηλαδή κυρώσεων, σε βάρος της Τουρκίας, αν συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά της».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα