ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: “Το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε το δημοκρατικό σχολείο”

Στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης.

«Οι αγώνες των εκπαιδευτικών για το ανοικτό δημοκρατικό σχολείο, με ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για όλους, δικαιώθηκαν από τις κυβερνήσεις τις δικές μας, τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Εμείς καταργήσαμε τον επιθεωρητή, εμείς ανωτατοποιήσαμε τις ακαδημίες με την ίδρυση των πανεπιστημιακών παιδαγωγικών τμημάτων» τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε: «Πείτε μας μέχρι το 2004 μία αξιολόγηση τιμωρητικού χαρακτήρα στην εκπαίδευση, πείτε μας μία νομοθετική ρύθμιση χειραγώγησης της αυτονομίας της σχολικής μονάδας και της λειτουργίας του συλλόγου διδασκόντων. Δεν θα βρείτε. Και δεν θα βρείτε, γιατί εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, πιστεύουμε στο ανοικτό, δημοκρατικό, πολυπολιτισμικό σχολείο, γιατί εμείς τιμούμε τον εκπαιδευτικό και αναγνωρίζουμε το δύσκολο και πολύπλευρο έργο του».

Ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η δραστική μείωση των δαπανών των σχολείων και ο έλεγχος των στελεχών της εκπαίδευσης. Προέβλεψε, επίσης, ότι η κατάργηση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) θα έχει τραγικές συνέπειες για τους μαθητές και τις οικογένειες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Διαβάστε επίσης