Κοπή πίτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Στην Νίκη Κεραμέως, έπεσε το φλουρί

Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Αρκετοί υπουργοί βρέθηκαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κοπή της βασιλόπιτας

«Να αγωνιστούμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την κοπή της βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν αρχιερείς, υπουργοί και βουλευτές (Κεραμέως, Κουμουτσάκος, Μενδώνη, Θεοχάρης, Θεοδωρικάκος, Σκανδαλίδης, μεταξύ άλλων), περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διευθυντές υπηρεσιών και Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής, κληρικοί και λαϊκοί.

Το φλουρί κέρδισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ενώ τους καλεσμένους υποδεχόταν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο άνθρωπος πάντοτε ασχολείται με την έννοια του χρόνου και τον χώρισε σε τρεις κατηγορίες, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Επισήμανε ότι κάθε κατηγορία κουβαλά το φορτίο της. Όσα πέρασαν, όσα ζήσαμε τα θυμόμαστε, αλλά πλέον έχουν το απραγματοποίητο. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλλον, κάνουμε όνειρα, στοχασμούς, σχέδια, αλλά και αυτά έχουν το απραγματοποίητο.

«Το παρόν, το σήμερα είναι το πιο δημιουργικό» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, και συμπλήρωσε: «Είναι αυτό που ζούμε, αυτό που μας κάνει να ξεπερνάμε τα προβλήματα. Εδώ καλούμαστε να παλέψουμε ο καθένας όπου τον τοποθέτησε ο Θεός και η σκέψη η ανθρώπινη». Ευχήθηκε, λοιπόν, να αφήσουμε αυτά που πέρασαν και ας κάνουμε λιγότερα από όσα περιμένουμε, αλλά σήμερα να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Χωρίς εξαιρέσεις και όλοι μαζί με υγεία με δύναμη και με την ευλογία του Θεού να προχωρήσουμε».

Παραβρέθηκαν οι μητροπολίτες Λαοδικείας Θεοδώρητος, διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Αθήνα, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, αρχιερείς, ακαδημαϊκοί, διευθυντές Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, οι γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι της Συνόδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα