Μαργαρίτα Θεοδωράκη: “Ο πατέρας μου πέθανε οδυνηρά – Ήθελε να τον σκοτώσουμε”

Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι πια εδώ. Άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης και πέρασε στην αιωνιότητα. Η κόρη του, Μαργαρίτα, μιλώντας στην εκπομπή Live News, συγκινεί με τα λόγια της και αναφέρεται στις τελευταίες στιγμές του πατέρα της, προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

«Να αγαπάμε τον μπαμπά. Να συνεχίσουμε να αγαπάμε τον μπαμπά. Στο τέλος της ζωής του ήταν πολύ δύσκολα, πολύ δύσκολα. Για 20 μέρες υπέφερε, δεν ήθελε να ζήσει άλλο. Τελικά τελείωσε το πρωί. Τα πνευμόνια του δεν λειτουργούσαν. Και αυτό που θέλω να πω είναι να μην ξεχάσουμε τον μπαμπά. Ήταν καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος, αγωνιστής, μεγάλος καλλιτέχνης με ωραίες μελωδίες και πολύ αγώνα, πολύ αγώνα και πολλές θυσίες. Αυτός ήταν ο μπαμπάς.

»Κάθομαι εδώ και είναι σαν να κοιμάται και τον χαϊδεύω και τον νανουρίζω. Είναι ήρεμος, έκλεισαν τα μάτια του και δεν το πιστεύω. Δεν μπορούσε να μιλήσει τις τελευταίες μέρες, ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ήθελε να πεθάνει, να τον σκοτώσουμε, να βρούμε μια ένεση. Είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς πέθανε οδυνηρά. Είπαμε να κάνουμε ένα λαϊκό προσκύνημα την επόμενη εβδομάδα στη Μητρόπολη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα